fbpx

Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN ALTERMA LТ EHVH-CB

DAIKIN ALTERMA LТ EHVH-CB

0 out of 5

 • Парапетна топлотна пумпа на принципот воздух-вода за греење и топла вода, идеална за куќи со ниска енергија
 • Вградена внатрешна единица: парапетна единица што содржи сè, заедно со резервоар за топла санитарна вода
 • Енергетски ефикасен систем само за греење, базиран на технологијата на топлотна пумпа на принципот воздух-вода
 • Најдобра сезонска ефикасност што овозможува најголема заштеда на работните трошоци
 • Надворешната единица вади топлина од надворешниот воздух, дури и на -25°C
A++
 • Опис
 • Карактеристики на производот
 • ПРЕДНОСТИ
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Каталози

Опис

DAIKIN ALTERMA LТ EHVH-CB

 • Парапетна топлотна пумпа на принципот воздух-вода за греење и топла вода, идеална за куќи со ниска енергија
 • Вградена внатрешна единица: парапетна единица што содржи сè, заедно со резервоар за топла санитарна вода
 • Енергетски ефикасен систем само за греење, базиран на технологијата на топлотна пумпа на принципот воздух-вода
 • Најдобра сезонска ефикасност што овозможува најголема заштеда на работните трошоци
 • Надворешната единица вади топлина од надворешниот воздух, дури и на -25°C
 • Управувач преку интернет (опционално): контролирајте ја внатрешната единица од било кое место со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет и надгледувајте ја потрошувачката на енергија
 • Може да се поврзува со фотонапонски соларни панели за доставување енергија за топлотната пумпа (дополнителна опција)
 • Греење – мин. - макс. - +15 Cº– +55 Сº
 • Топла санитарна вода – +25Cº – +60 Cº
 • Сезонска ефикасност А++/А+
 • Ниво на моќност на звук – номинално – 40 dBA
 • Ниво на звучен притисок – номинално – 26 dBA
 • Снабдување со енергија (фаза/ напојување) 1~/ 230 V
 • Димензии 1.732*600*728
 • Достапни капацитети: 8kw; 11kw; 16kw

ИНВЕРТЕР ТЕХНОЛОГИЈА - вградената инвертер технологија во компресорот овозможува континуирано прилагодување на неговата работа спрема моменталните потреби. Бројот на стартувања и запирања при кои се троши многу енергија , кај инвертер компресорите е многукратно намален ,а тоа резултираат со намалена потрошувачка на енергија ( до 30%) и постабилни температури.

 

РАБОТА ЗАГАРАНТИРАНА ДО -25°C - Daikin Altherma LТ – може да работи при сите климатски услови , дури и при најтешки зимски температури, до -25°C.

 

PDF карактеристики за моделот DAIKIN ALTERMA LT - EHVH-CB

Download

PDF Каталог за DAIKIN ALTERMA LT

Download

PDF Каталог Греење - ALTERMA 2017

Download