Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN ALTHERMA HT – EKHBRD-AD

DAIKIN ALTHERMA HT – EKHBRD-AD

 • Енергетски ефикасен систем за греење, кој функионира на на принцип  на топлинска пумпа воздух-вода
 • A+ енергетска класа
 • SCOP до 3,01
 • Еднофазна или трофазна парапетна  внатрешна единица  со достапни капацитети  од 11,14 и  16kW
 • Овозможува соодветна и лесна замена на постоечките котли  за класично  конвенционално греење  ( струја, нафта , и сл .) , без промена на постоечката инсталација и  радијатори.
 • Примена: Темературата на водата во системот може да постигне до 80°C без електричен грејач
 • Инвертeр scroll компресор

Контактирајте не

 • Опис
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

DAIKIN ALTHERMA HT – EKHBRD-AD

Високотемпературна парапетна топлинска пумпа возух-вода ,наменета само за греење.

 • Енергетски ефикасен систем за греење, кој функионира на на принцип  на топлинска пумпа воздух-вода
 • A+ енергетска класа
 • SCOP до 3,01
 • Еднофазна или трофазна парапетна  внатрешна единица  со достапни капацитети  од 11,14 и  16kW
 • Овозможува соодветна и лесна замена на постоечките котли  за класично  конвенционално греење  ( струја, нафта , и сл .) , без промена на постоечката инсталација и  радијатори.
 • Примена: Темературата на водата во системот може да постигне до 80°C без електричен грејач
 • Инвертeр scroll компресор
 • Температура на работен опсег : од – 20С до +35С.
 • Mожност за инсталирање на резервоар за топла санитарна  вода од нерѓосувачки челик Резервоарот за топла вода може да се намести над  внатрешната единица за да се заштеди на простор, или инсталирани еден до друг  со внатрешната единица ,доколку тоа го дозволува  просторот.
 • Достапно во 200 или 260 литри
 • Ефикасно греење на температурата: од 10°C  до  50°C за само 60 минути
 • Можност за приклучок на соларни колектори
 • Мали сметки на електрична енергија и ниски емиси на СО2.

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

0

ICS GROUP – Environment friendly climate solutions