fbpx

Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN ALTHERMA LT MONOBLOK EB(D)LQ – BB6V3/W1

DAIKIN ALTHERMA LT MONOBLOK EB(D)LQ – BB6V3/W1

0 out of 5

 • Реверзибилен моноблок систем на принципот воздух-вода,идеален кога внатрешниот простор е ограничен
 • Енергетски ефикасен систем само за греење или за греење и ладење базиран натехнологијата на топлотна пумпа на принцип воздух-вода
 • Надворешната единица вади топлина однадворешниот воздух, дури и Температура од -25°C
 • Најдобра сезонска ефикасност, обезбедувајќи највисока заштеда на тековните трошоци А+
A+
 • Опис
 • ПРЕДНОСТИ
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Каталози

Опис

DAIKIN ALTHERMA LT MONOBLOK EB(D)LQ – BB6V3/W1

 • Реверзибилен моноблок систем на принципот воздух-вода,идеален кога внатрешниот простор е ограничен
 • Енергетски ефикасен систем само за греење или за греење и ладење базиран натехнологијата на топлотна пумпа на принцип воздух-вода
 • Надворешната единица вади топлина однадворешниот воздух, дури и Температура од -25°C
 • Најдобра сезонска ефикасност, обезбедувајќи највисока заштеда на тековните трошоци А+
 • Мали сметки за струја и слаба емисија на CO2
 • Цевки за вода меѓу надворешната единица и внатрешните грејни тела
 • Функционира со Scroll-компресор контролиран од инвертер
 • Вграден резервен електричен грејач како дополнително греење при екстремно ниска надворешна температура
 • Може да се комбинира со топла санитарна вода

ИНВЕРТЕР ТЕХНОЛОГИЈА - вградената инвертер технологија во компресорот овозможува континуирано прилагодување на неговата работа спрема моменталните потреби. Бројот на стартувања и запирања при кои се троши многу енергија , кај инвертер компресорите е многукратно намален ,а тоа резултираат со намалена потрошувачка на енергија ( до 30%) и постабилни температури.

 

РАБОТА ЗАГАРАНТИРАНА ДО -25°C - Daikin Altherma LТ – може да работи при сите климатски услови , дури и при најтешки зимски температури, до -25°C.

 

PDF карактеристики за моделот DAIKIN ALTHERMA LT MONOBLOK EB(D)LQ - BB6V3/W1

Download

PDF Каталог за DAIKIN ALTERMA LT

Download

PDF Каталог Греење - ALTERMA 2017

Download