fbpx

Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN ALTHERMA LT MONOBLOK EBLQ-CV3

DAIKIN ALTHERMA LT MONOBLOK EBLQ-CV3

0 out of 5

 • Реверзибилен моноблок систем на принципот воздух-вода, идеален кога внатрешниот простор е ограничен
 • Компактна повратна моноблок-единица за просторно ладење и греење со можност за  дополнителна топла санитарна вода
 • Безгрижна инсталација: потребно е само поврзување со вода
 • Континуирана  работа дури и при надворешна температура од -25°C благодарение на функциите за заштита од мрзнење, како на пример слободно висечки калем
 • Најдобра сезонска ефикасност, обезбедувајќи највисока заштеда на тековните трошоци со А++
A++
 • Опис
 • ПРЕДНОСТИ
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Каталози

Опис

DAIKIN ALTHERMA LT MONOBLOK EBLQ-CV3

 • Реверзибилен моноблок систем на принципот воздух-вода, идеален кога внатрешниот простор е ограничен
 • Компактна повратна моноблок-единица за просторно ладење и греење со можност за  дополнителна топла санитарна вода
 • Безгрижна инсталација: потребно е само поврзување со вода
 • Континуирана  работа дури и при надворешна температура од -25°C благодарение на функциите за заштита од мрзнење, како на пример слободно висечки калем
 • Најдобра сезонска ефикасност, обезбедувајќи највисока заштеда на тековните трошоци со А++
 • COP до 5 со вообичаена годишна ефикасност до 300%
 • Управувач преку интернет (опционално): контролирајте ја внатрешната единица од било кое место со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет и надгледувајте ја потрошувачката на енергија
 • Може да се поврзува со фотонапонски соларни панели за доставување енергија за топлотната пумпа (дополнителна опција)

ИНВЕРТЕР ТЕХНОЛОГИЈА - вградената инвертер технологија во компресорот овозможува континуирано прилагодување на неговата работа спрема моменталните потреби. Бројот на стартувања и запирања при кои се троши многу енергија , кај инвертер компресорите е многукратно намален ,а тоа резултираат со намалена потрошувачка на енергија ( до 30%) и постабилни температури.

 

РАБОТА ЗАГАРАНТИРАНА ДО -25°C - Daikin Altherma LТ – може да работи при сите климатски услови , дури и при најтешки зимски температури, до -25°C.

 

PDF карактеристики за моделот DAIKIN ALTHERMA LT MONOBLOK EBLQ-CV3

Download

PDF Каталог за DAIKIN ALTERMA LT

Download

PDF Каталог Греење - ALTERMA 2017

Download