fbpx

Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN ATHERMA LT – EHSH(X)-B + ERLQ-CV3/CW1 (КОМПАКТЕН СИСТЕМ)

DAIKIN ATHERMA LT – EHSH(X)-B + ERLQ-CV3/CW1 (КОМПАКТЕН СИСТЕМ)

0 out of 5

 • Парапетна топлотна пумпа на принципот воздух-вода наменет само за греење и топла вода со термална соларна поддршка EHSH-B или за греење, ладење и термална солрна подршка EHSX-B.
 • Вградената соларна единица, дополнително ја зголемува ефикасност на обновливата енергија и овозможува врвна удобност при греење, ладење и создавање топла вода
 • Принцип на свежа вода: хигиенска вода, без потреба на термална дезинфекција од легионела
 • Соларната поддршка за топла санитарна вода е со соларен систем што не е под притисок (повратно движење на водата)
 • Лесен пластичен резервоар што немапотреба од одржување: без корозија, без анодна шипка, без наслаги од бигор и без губење вода преку безбедносниот вентил
A++
 • Опис
 • ПРЕДНОСТИ
 • КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Каталози

Опис

DAIKIN ATHERMA LT – EHSH(X)-B + ERLQ-CV3/CW1 (КОМПАКТЕН СИСТЕМ)

 • Парапетна топлотна пумпа на принципот воздух-вода наменет само за греење и топла вода со термална соларна поддршка EHSH-B или за греење, ладење и термална солрна подршка EHSX-B.
 • Вградената соларна единица, дополнително ја зголемува ефикасност на обновливата енергија и овозможува врвна удобност при греење, ладење и создавање топла вода
 • Принцип на свежа вода: хигиенска вода, без потреба на термална дезинфекција од легионела
 • Соларната поддршка за топла санитарна вода е со соларен систем што не е под притисок (повратно движење на водата)
 • Лесен пластичен резервоар што немапотреба од одржување: без корозија, без анодна шипка, без наслаги од бигор и без губење вода преку безбедносниот вентил
 • Интелигентно управување со складирање на топлина: постојано греење при режимот на одмрзнување и употреба на складираната топлина за просторно греење
 • Загубата на топлина е доведена до минимум благодарение на висококвалитетната изолација
 • Може да се контролира преку апликација и да се следат параметрите на греење, ладење и создавање топла вода
 • Може да се поврзува со фотонапонски соларни панели за доставување енергија за топлотната пумпа

Fresh hot water

Свежа топла вода
Структурата на термо единицата обезбедува оптимална хигиена на вода и го елиминира ризикот од бактерии и легионела. Бидете сигурни дека вашата топла вода е свежа и безбедна.

 

Solar ready

Подготвен за приклучок на сончеви колектори
Искористете ја предноста на соларната енергија.
Едноставно поврзете го резервоарот за топла вода со сончевите колектори на вашиот покрив.

 • Греење – мин. - макс. - +15 Cº– +55 Сº
 • Топла санитарна вода – +25Cº – +55 Cº
 • Сезонска ефикасност А++
 • Ниво на моќност на звук – номинално – 40 dBA
 • Ниво на звучен притисок – номинално – 26 dBA
 • Снабдување со енергија (фаза/ напојување) 1~/ 230 V ; 3~/400 V
 • Димензии 732*600*728
 • Достапни капацитети 4kw,6kw, 11kw,14kW,16kw

PDF карактеристики за моделот DAIKIN ATHERMA LT – EHSH(X)-B + ERLQ-CV3/CW1 (КОМПАКТЕН СИСТЕМ)

Download

PDF Каталог за DAIKIN ALTERMA LT

Download

PDF Каталог Греење - ALTERMA 2017

Download