fbpx

Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN EMURA

DAIKIN EMURA

Од: 95.179,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

 • Сплит ситем –BLUEVOLUTION серија
 • Користи Фреон: R-32 еколошки фреон – кој го намалува влијанието врз животната средина за 68% во споредба со R-410A и директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија, благодарение на високата енергетска ефикасност.
 • Енергетска класа (ладење/греење): A+++/A++
 • Достапни капацитети: 2KW; 2,5KW; 3,5KW; 5KW.
 • Сребрен титан –апатитен филтер за прочистување на воздухот : заробува честички прав и др.алергени до 99% и повеќе.
A+++

 • Опис
 • Предности
 • Технички податоци
 • Видео
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Беспрекорен спој од прекрасен дизајн, инженерско совршенство и функционалност, заокружени со финиш од сребрена и бела боја.

 • Сплит ситем –BLUEVOLUTION серија
 • Користи Фреон: R-32 еколошки фреон – кој го намалува влијанието врз животната средина за 68% во споредба со R-410A и директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија, благодарение на високата енергетска ефикасност.
 • Енергетска класа (ладење/греење): A+++/A++
 • Достапни капацитети: 2KW; 2,5KW; 3,5KW; 5KW.
 • Сребрен титан –апатитен филтер за прочистување на воздухот : заробува честички прав и др.алергени до 99% и повеќе.
 • SEER 8,73
 • SCOP 4,61
 • Температурен опсег на работа при ладење од -10℃ до + 46℃
 • Температурен опсег на работа при греење од -15℃ до + 24℃
 • Мултизонско интелигентно око за 2 области.- Протокот на воздух се испраќа до зоната различна од онаа каде што лицето се наоѓа во тој момент. Ако ниеден човек не е откриен, во таа зона, единицата автоматски се префрла на енергетски ефикасната поставка.
 • 3-Д проток на воздух- го комбинира вертикалното и хоризонталното автоматско замавнување на перките за да лесно циркулира проток на топол или ладен воздух , до аглите на дури големи простории.
 • “On line” контролор преку интернет- можност за контролирање на внатрешната единица од било кое место со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет.
 • Моќен режим на работа
 • Економичен режим на работа
 • Режим на удобност
 • Тивко работење на внатрешната единица до 19dBA.
 • Тивко работење на надворешната единица
 • 24-часовен тајмер
 • Неделен тајмер
 • Можност за мулти-модел апликација
 • Daikin Emura е наградувана многу пати, благодарение на одличниот дизајн
Добитник на наградата ”reddot award 2014 for product design“ за 2014 година.    

Мултизонско интелигентно око за 2 области. - Протокот на воздух се испраќа до зоната различна од онаа каде што лицето се наоѓа во тој момент. Ако ниеден човек не е откриен, единицата автоматски ќе се префрли на енергетски ефикасната поставка.

 

Беспрекорно тивок режим на работа  -внатрешната единица може експоненционално да достигнат ниво на бучава  до дури 19 dBA, што е  исто како кога мрдаат лисјата на ветрот, Затоа овие единици може да се  вклучуваат и при спиење. И некои надворешни единици можат да работат тивко, што е многу корисно во густо населени места или станбени блокови, каде што ниту преку ноќ нема да му пречат на соседството.

On line” контролор преку интернет-  контролирајте ја внатрешната единица од било кое место и било кое време, со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет.

 

Заштеда на енергија во режим на подготвеност - Тековната потрошувачка се намалува за околу 80% кога работи во режим на подготвеност.

 

Сребрен Филтер за прочистување на воздухот и отстранување на алергени.  Го спречува  до 99%  продорот на алергени од типот на полен и прашина.

 

Дезодорирачки филтер од титан –апатит- има моќ да  ги фаќа честиците од прашина во воздухот и штетните органски материи како што се  бактерии, вируси и алергени  и ги разградува  непријатните мириси од  тутун и домашни миленичиња.

 

3-D проток на воздух - еднаква температура низ целата соба. Единиците што се опремени со 3-D проток на воздух можат да го насочуваатпротокот на воздух налево или надесно, а не само нагоре или надоле – по желба на корисникот или автоматски. Ова постигнува совршена распределба навоздухот, и до најодалечените агли на просторијата.

Моќен режим на работа на клима уредот  Може да се избере доколку се сака  , брзо загревање или ладење на просторијата ; откако моќниот режим ќе биде исклучен, уредот повторно се враќа во претходно поставениот режим.

 

Економичен режимна работа   - удобност без проблеми за вашето напојување со струја. Економичниот режим ви овозможува да ја ограничите најголемата потрошувачка на енергија на клима-уредот, во случај ако прекинувачите избиваат кога други апарати (правосмукалка,микробранова печка итн) се вклучени во исто време или само доколку сакате да ја ограничите потрошувачката. Но вие го контролирате и кога  ви е потребно максимално ладење или греење, можете да го исклучите!-

Зададен ноќен режим на работа -  Штеди на енергија и спречува просторијата да се олади или прегрее во текот на ноќта.

 

Режим за удобен проток на воздух - удобност при ладење и греење. Режимот за удобен проток на воздух ја прилагодува насоката на дување   на воздухот автоматски ,за да постигне најудобно распоредување на температурата во собата, при што се избегнува директно дување во луѓето.

 

Aвтоматско менување на греење-  го избира режимот на греење или ладење за да ја постигне поставената температура.

 

Удобен режим на спиење - Копчето Silent на далечинскиот управувач, го намалува звукот на внатрешната единица за 3db(A). Eдиниците со овој начин на работа можеда достигнат исклучително ниски нивоа на звук.

 

Програм сушење  Овозможува намалување на нивото на влага, без варирање на температурата  во просторијата.

 

Вертикално-автоматско дување на клапните-    Можност да се одбере  автоматско вертикално движење на вентилационите  клапни за ефикасна дистрибуција на воздухот и  постигнување на потребната температура во просторијата

 

Автоматска брзина на вентилаторот - автоматски се одбира потребната брзина на дување на вентилаторот со цел  да ја постигне или  одржи  поставената температура.

 

24-часовен тајмер  Овозможува  да се подеси  да отпочне да работи клима уредот , во било кое време  во период  од 24 часа.

 

Неделен тајмер – можност да се подеси  вклучување на  греењето или ладењето , во било кое време на дневна или неделна основа.

 

Автоматско рестартирање на единицата  по прекинот на струја. Доколку дојде до прекин на струјата , единицата  автоматски повторно се вклучува во работа и тоа во  режим што бил претходно зададен пред исклучување на струјата.

 

Брзи чекори на работа на  вентилаторот-  Овозможува избор  на брзините  на вентилаторот. 

 

Централизирана контрола Започнува, запира и регулира неколку климатизери од една централна точка.

 

Самодијагностика-  Едноставно прикажување  и информирање за   одредени грешки или аномалии, доколку дошло до прекин на работата на клима уредот.

 

Инфра црвен далечински управувач.- Овозможува активирање ,запирање и  регулирање на работата  на  клима уредот од далечина.

 

Xоризонтално автоматски замавнување. Можност да се одбере  автоматско хоризонтално  движење на вентилационите  клапни за ефикасна дистрибуција на воздухот и  постигнување на потребната температура во просторијата.

 

Жичен далечински управувач -.Започнува, запира и го регулира климатизерот.

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

PDF Брошура од моделот DAIKIN - EMURA FTXJ - МW/S

Download

PDF Каталог на сите производи DAIKIN - 2018-2019

Download

0