fbpx

Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN FTXB-C (R-410)

-5%

DAIKIN FTXB-C (R-410)

36.400 ден 34.580 ден (со вклучено 18% ДДВ)

 • Високоѕидна инвертер клима со рамен, стилски преден панел кој лесно се вклопува во секој ентериер.
 • Енергетска класа (ладење/греење): A+/A+
 • Достапни капацитети: 3,5KW; 5KW; 6KW
 • Фреон: R-410
A+
 • Опис
 • Предности
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Видео
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Високо ѕидна единица со мала потрошувачка на енергија и пријатен комфор

 • Високоѕидна инвертер клима со рамен, стилски преден панел кој лесно се вклопува во секој ентериер.
 • Енергетска класа (ладење/греење): A+/A+
 • Достапни капацитети: 3,5KW; 5KW; 6KW
 • Фреон: R-410
 • SEER до 5,98
 • SCOP до 4,10
 • Температурен опсег на работа при ладење -10ºС до +46ºC
 • Температурен опсег на работа при греење -15ºС до +18ºC
 • Економичен режим
 • Комфорт проток на воздух
 • Моќен режим на работа
 • Многу тивка со ниво на звук до 21 dB (A)
 • Тајмер: 24-часовен тајмер

Заштеда на енергија во режим на подготвеност - Тековната потрошувачка се намалува за околу 80% кога работи во режим на подготвеност.

 

Економичен режимна работа   - удобност без проблеми за вашето напојување со струја.Економичниот режим ви овозможува да ја ограничите најголемата  потрошувачка на енергија на клима-уредот, во случај ако прекинувачите избиваат кога други апарати (правосмукалка,микробранова печка итн) се вклучени во исто време или само доколку сакате да ја ограничите потрошувачката. Но вие го контролирате и кога  ви е потребно максимално ладење или греење, можете да го исклучите!-

Ноќен режим на работа - штеди на енергија и спречува можност од прекумерно загревање или ладење на просторот.

 

Само вентилатор -  единицата може да се користи само како вентилатор  за проветрување, (без греење или ладење)

 

Режим на удобност - спречува топлиот или ладниот воздух да дува  директно до корисникот.

 

Моќен режим на работа на клима уредот - Може да се одбере  доколку се сака да се постигне брзо загревање или ладење на просторот. По исклучување на режимот, уредот се враќа во стандардниот зададен режим на работа .

 

Автоматско менување меѓу ладење и греење -  Со задавање на овој програм единицата автоматски  го  избира  режимот за греење или ладење, за да се  постигне зададената температура.

 

Тивко работење на внатрешната единица - копчето "Silent" на далечинскиот управувач го намалува работниот шум на внатрешната единица за 3 dB (A).

 

Вертикално автоматско нишање - Можност за избор на автоматско вертикално движење на  клапните за ефикасна распределба на воздухот и температура низ просторијата.

 

Пријатен начин на работа при спиење - Засилена функција на удобниот начин на работа на единицата, која овозможува да се следи зададениот ритам на флуктуирање на температурата.

 

Филтер за воздх - Ги отстранува честичките од прашина во воздухот за да обезбеди стабилно снабдување со чист воздух.

 

Автоматска брзина на вентилаторот - Автоматски ја одбира  потребната брзина на вентилаторот, за да ја постигне или задржи стандардната температура.

 

Чекори на брзината на вентилаторот - овозможува самостојно да си ја одберете брзината  на вентилаторот.

 

Програм за сушење -  овозможува да го намалите нивото на влажност во просторијата, без промена на собната температура.

 

24-часовен тајмер - програм кој овозможува во период од 24 часа,  да се зададе време кога сакате вашиот  клима уредот да  започне со работа.

 

Инфра црвен далечински управувач - Овозможува активирање, запирање и регулирање на работата  на  клима уредот од далечина.

 

Автоматско рестартирање. Единицата автоматски се рестартира во согласност со зададените вредности веднаш по падот на напонот на енергија или ако снемало струја.

 

Самодијагностика -  Тоа го поедноставува одржувањето на климата  со прикажување на системски грешки или дефекти на работа.

 

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

PDF Брошура од моделот DAIKIN - FTXB-C

Download

PDF Каталог на сите производи DAIKIN - 2018-2019

Download