fbpx

Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN NEXURA

DAIKIN NEXURA

Од: 105.965,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

 • Алуминиумскиот дел од предната плоча на внатрешната единица на Nexura има можност за радијантно затоплување, исто како и традиционалниот радијатор, за да си овозможите уште поголема удобност во ладните денови.
 • Онлајн контролер (опција): можност да ја контролирате температурата од која било локација со апликација, преку вашата локална мрежа или интернет
 • Може да се инсталира на ѕид или да се вгради во него
 • Енергетска класа (ладење/греење): A++/A++
 • Достапни капацитети: 2.5KW; 3.5KW; 5.0KW
A++

 • Опис
 • Предности
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Видео
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Парапетна единица со уникатен радијаторски преден панел за удобно греење и низокстепен на бучавост

 • Алуминиумскиот дел од предната плоча на внатрешната единица на Nexura има можност за радијантно затоплување, исто како и традиционалниот радијатор, за да си овозможите уште поголема удобност во ладните денови.
 • Онлајн контролер (опција): можност да ја контролирате температурата од која било локација со апликација, преку вашата локална мрежа или интернет
 • Може да се инсталира на ѕид или да се вгради во него
 • Енергетска класа (ладење/греење): A++/A++
 • Достапни капацитети: 2.5KW; 3.5KW; 5.0KW
 • SEER до 6,50
 • SCOP до 4,65
 • Температурен опсег на работа при ладење -10ºС до +46º С
 • Температурен опсег на работа при греење -15ºС до +18ºС
 • Моќен режим на работа
 • Економичен режим
 • Моќен режим на работа
 • Беззвучна работа на внатрешната единица 19dB (A)
 • Беззвучна работа на надворешната единица
 • Неделен тајмер
 • 24-часовен тајмер
 • Можност за wifi контролер
 • Филтер за воздух
Може да се користи за мулти-модел апликација

Грејач - Алуминиумскиот дел од предната плоча на внатрешната единица на Nexura има дополнителен грејач кој има можност за радијантно затоплување, исто како и традиционалниот радијатор, за да си овозможите уште поголема удобност во ладните денови.

 

Исклучително тивка работа и на внатрешната и на надворешната единица  - Даикин единиците се толку тивки во своето работење ,слично на шепот.

 

On line” контролор преку интернет-  контролирајте ја внатрешната единица од било кое место и било кое време , со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет.

 

VRV - апликација –овозможува на една надворешна единица да се поврзат до 9 внатрешни единици со различен капацитет (до 7,1 kW) и да се климатизираат неколку простории истовремено. што допринесува за поедноставна и поелегантна инсталација.

 

Економичен режимна работа    - удобност без проблеми за вашето напојување со струја. Економичниот режим ви овозможува да ја ограничите најголемата  потрошувачка на енергија на клима-уредот, во случај ако прекинувачите избиваат кога други апарати (правосмукалка,микробранова печка итн) се вклучени во исто време или само доколку сакате да ја ограничите потрошувачката. Но вие го контролирате и кога  ви е потребно максимално ладење или греење, можете да го исклучите!-

Ноќен режим на работа - штеди на енергија спречувајќи да дојде до прегревање или ладење на просторијата во текот на ноќта.

 

Само вентилатор - единицата може да се користи само како вентилатор за проветрување, (без греење или ладење) .

 

Моќен режим на работа на клима уредот  Може да се избере доколку се сака  , брзо загревање или ладење на просторијата ; откако моќниот режим ќе биде исклучен, уредот повторно се враќа во претходно поставениот режим.

 

Автоматско менување меѓу ладење и греење -  Со задавање на овој програм единицата автоматски го избира режимот за греење или ладење, за да се постигне зададената температура.

 

Тивко работење на внатрешната единица  - копчето "Silent" на далечинскиот управувач го намалува работниот шум на внатрешната единица за 3 dB (A).

 

Тивко работење на надворешната единица - копчето "Silent" на далечинскиот управувач го намалува работниот звук на надворешната единица за 3 dB (A) за да се обезбеди поголема тишина за соседството.

 

Вертикално-автоматско дување на клапните - Можност да се одбере  автоматско вертикално движење на вентилационите  клапни за ефикасна дистрибуција на воздухот и  постигнување на потребната температура во просторијата.

 

Автоматска брзина на вентилаторот - автоматски се одбира потребната брзина на дување на вентилаторот со цел  да ја постигне или  одржи  поставената температура.

 

Брзи чекори на работа на вентилаторот - Овозможува избор на брзините на вентилаторот.

 

 

Програм за сушење -  Овозможува намалување на нивото на влага, без варирање на температурата во просторијата.

 

Дезодорирачки филтер од титаниум апатит Ги фаќа честиците од прашина од воздухот и штетните органски материи, како што се бактерии, вируси и алергени, и ги неутрализира непријатните мириси од тутун и домашни миленичиња.

 

24-часовен тајмер - Овозможува да се подеси да отпочне да работи клима уредот , во било кое време во период од 24 часа.

 

Неделен тајмер – можност да се подеси  вклучување на  греењето или ладењето , во било кое време на дневна или неделна основа.

 

Инфра црвен далечински управувач  - Започнува, запира и регулира неколку климатизери од една централна точка.

 

Централизирана контрола - Овозможува активирање, запирање и регулирање на работата  на  клима уредот од далечина.

 

Автоматско рестартирање на единицата  по прекинот на струја. Доколку дојде до прекин на струјата, единицата  автоматски повторно се вклучува во работа и тоа во  режим што бил претходно зададен пред исклучување на струјата.

 

Самодијагностика -  Едноставно прикажување  и информирање за одредени грешки или аномалии, доколку дошло до прекин на работата на клима уредот.

 

Мulti-Split апликацијата - овозможува на една надворешна единица да се поврзат до 5 внатрешни единици со различен капацитет и да се климатизираат неколку простории истовремено. што допринесува за поедноставна и поелегантна инсталација.

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

PDF Брошура од моделот DAIKIN - FVXG-K – NEXURA

Download

PDF Каталог на сите производи DAIKIN - 2018-2019

Download

0