Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN (скриенo-таванска единица)

DAIKIN (скриенo-таванска единица)

Од: 113.159,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

 • Невидлива сплит  единица која  е сокриена во таванот, а видливи се само решетките за вшмукување и дување
 • BLUEVOLUTION серија со R-32 еколошки фреон – кој  го намалува влијанието врз животната средина  за  68% во споредба со R-410A и директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија, благодарение на високата енергетска ефикасност..
 • Погодно за техничко ладење
 • Можност за мулти-модел апликација
 • Компактните  димензии,овозможуваат  лесно  да се монтира во тавански отвори од само 240mm
 • Енергетска класа (ладење/греење) до  A+/A+
 • SEER до 5,68
 • SCOP до 4,24
 • Достапни капацитети: 2.5KW; 3.5KW; 5.0KW, 6.0KW
A+

 • Опис
 • Предности
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Компактна скриена таванска единица, со висина од само 200мм

 • Невидлива сплит  единица која  е сокриена во таванот, а видливи се само решетките за вшмукување и дување
 • BLUEVOLUTION серија со R-32 еколошки фреон – кој  го намалува влијанието врз животната средина  за  68% во споредба со R-410A и директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија, благодарение на високата енергетска ефикасност..
 • Погодно за техничко ладење
 • Можност за мулти-модел апликација
 • Компактните  димензии,овозможуваат  лесно  да се монтира во тавански отвори од само 240mm
 • Средниот надворешен статички притисок до 40Pa го олеснува користењето на единицата со флексибилни канали со различни должини
 • Опцијата за автоматско чистење овозможува максимална ефикасност, удобност и сигурност со редовно чистење на филтерот
 • Ниска потрошувачка на енергија благодарение на моторот на вентилаторот на еднонасочна струја
 • Online contoller(опционално):- можност за контролирање на вашиот затворен простор од било која локација со апликација, преку  локална мрежа или интернет.
 • Енергетска класа (ладење/греење) до  A+/A+
 • SEER до 5,68
 • SCOP до 4,24
 • Достапни капацитети: 2.5KW; 3.5KW; 5.0KW, 6.0KW
 • Температурен опсег на работа при ладење -10ºС  до  +50ºС
 • Температурен опсег на работа при греење -20ºС  до  +24ºС

Филтер за автоматско чистење - филтерот автоматски се чисти, а едноставноста во одржувањето, значи оптимална енергетска ефикасност и максимална удобност, без потреба од скапи или долготрајни одржувања.

 

Вентилатор -  единицата може да се користи  како вентилатор за издувување на воздухот без ладење или греење.

 

Мulti-Split апликација – оваа единица може да се применува поврзана  на Мulti-Split надворешни единици.  Мulti-Split  апликацијата овозможува  на една надворешна единица да  се поврзат до 5 внатрешни единици  со различен капацитет и да се  климатизираат неколку простории  истовремено. што допринесува за поедноставна и поелегантна инсталација.

 

Мулти зонирање – овозможува до 6 индивидуални климатски зони со една внатрешна единица.

 

Чекори на брзината на вентилаторот -  овозможува  самостојно да си ја  одберете брзината на вентилаторот

 

Програма за сушење - овозможува да го намалите нивото на влажност во просторијата   без промена на собната температура

 

Воздушен филтер – ги отстранува честичките од прашина во воздухот за да обезбеди стабилно снабдување со чист воздух

 

Onecta преку апликација - Контролирајте ја вашата внатрешна единица од која било локација преку апликација

 

24-часовен тајмер - овозможува да се подеси да отпочне да работи клима уредот , во било кое време во период од 24 часа.

 

Неделен тајмер – можност да се подеси  вклучување на  греењето или ладењето , во било кое време на дневна или неделна основа

 

Инфрацрвен далечински управувач - започнува, запира и го регулира клима уредот од далечина

 

Жичен далечински управувач - започнува, запира и го регулира климатизерот.

 

Централизирана контрола - започнува, запира и регулира неколку климатизери од една централна точка

 

Самодијагноза - тоа го поедноставува одржувањето на климата  со прикажување на системски грешки или дефекти на работа

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

Daikin FDXMF9

Превземи

HCE_Split_Leaflet_2022_MK_Final

Превземи

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions