Калкулатор

Вчитувам...

Калкулатор за пресметка на потребна јачина за сплит системи - греење и ладење

Општи податоци
Употреба на уредот
Основно греење значи греење со клима уредот цела зима,
односно на надворешни температури до -15°C, дополнително греење
значи греење со климата во преодни периди ц.ц. до 0°C


Посакувана внатрешна температура за греењеДимензии на просторијаКарактеристики на просторија


Oриентација на надворешни ѕидови

Oдбрани страни: 

 
ЈУГ
ЗАПАД
СЕВЕР
ИСТОК
 
 
 
 

Површина на прозори


Tип на прозори


Тип на надворешен ѕид


Што се наоѓа под просторијата?
Што се наоѓа над просторијата?
РЕЗУЛТАТИ

Потребен капацитет за
Основно ГРЕЕЊЕ

Потребен капацитет за
Дополнително ГРЕЕЊЕ


Потребен капацитет за
ЛАДЕЊЕ
* Напомена:
Калкулаторот дава евентуално точни резулатати, за точни пресметки обратете се до стручниот тим на ИЦС Груп. (02) 3109 949


ПРЕСМЕТКИ - ЛАДЕЊЕ - прозор


ПРЕСМЕТКИ - ЛАДЕЊЕ - Ѕид


ПРЕСМЕТКИ - ЛАДЕЊЕ - ПРОСТОРИЈА

ПРЕСМЕТКИ - ЛАДЕЊЕ - ТАВАНПРЕСМЕТКИ - ГРЕЕЊЕ - прозор

ПРЕСМЕТКИ - ГРЕЕЊЕ - надворешен ѕид

ПРЕСМЕТКИ - ГРЕЕЊЕ - ПРОСТОРИЈА

ПРЕСМЕТКИ - ГРЕЕЊЕ - ТАВАН

пред дефинирани податоци за ладење
* задолжително поле.

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions