Author - Ivan Manev

Daikin VRV – НАЈДОБРОТО ЗА ВАШИОТ БИЗНИС

Вообичаено, многу индустриски и комерцијални објекти денес зависат од неколку посебни системи за греење, ладење, топла вода, воздушни завеси, вентилација и чист воздух. Резултатот е голема потрошувачка на енергија и финансии. За да се обезбеди поголема енергетска и финансиска заштеда, Daikin ја разви VRV технологијата – (Variable Refrigerant Volume) која е добрa алтернатива и оргинално решение со кое може да се управува и контролира до 70% од вкупната потрошувачката на енергијата во зградите. Daikin VRV – единствен систем за *Забелешка: Со интегрираниот Daikin VRV […]
Прочитај повеќе...

Daikin – врвно ниво на удобност,енергетска ефикасност, доверливост. Накратко – АЛТЕРМАтивен начин на греење!

          DAIKIN  како лидер  на пазарот за топлински пумпи, секогаш  се обидувал да  биде  предводник  и  иноватор на инвертер технологијата  и на еколошкиот фреон R-32.  Во последниве две-три  години  ги разви  и доусоврши  сите клучни компоненети на своите  производи , што резултираше со  дизајнирање на   нова серија на топлотна пумпа за домашна употреба т.н.Daikin Altherma 3. Daikin Altherma не е само топлотна пумпа, туку и врвно инженерско решение, со која сте покриени во сите сезони. Вие во исто време […]
Прочитај повеќе...

Оглас за вработување – КООРДИНАТОР ЗА ПРОЕКТНИ ИЗВЕДБИ И МОНТАЖА

ИЦС ГРУП ДОО – Скопје e приватна компанија,овластен партнер  на Јапонскиот бренд DAIKIN  за Македонија, специјализирана за проектирање,продажба и изведба на системи за греење, ладење, климатизација и вентилација. Во моментов поради проширување на тимот имаме потреба од стручен, амбициозен и одговорен профил за работната позиција: КООРДИНАТОР ЗА ПРОЕКТНИ ИЗВЕДБИ И МОНТАЖА Клучни одговорности на координаторот се: Планирање на активностите за монтажа на опремаОрганизација на монтерски екипи по објекти и проекти, според динамичките планови на менаџерите на проектии согласно динамиката на продажбаКоординирање и […]
Прочитај повеќе...
C:\Users\Tanja\Desktop\AKCIJA -FEBRUAR\ДАИКИН СЕНСИРА .png

Daikin Sensira FTXC/B – инвертер клима со мала потрошувачка на енергија и пријатен комфор

Новиот модел на SENSIRA FTXC-B на Daikin, претставува економично и најдобро решение за греење и ладење на секој дом. Таа овозможува здрава и удобна домашна средина и комфор , чист и свеж воздух, како и оптимална температура во текот на целата година. SENSIRA FTXC-B  е една од поновите модели во палетата на клима уреди на DAIKIN од Bluevolution серијата и го користи еколошкиот фреон R-32. Sensira FTXC-B нуди висока енергетска ефикасност, а физички е доволно мала и компактна , за да […]
Прочитај повеќе...
C:\Users\Tanja\Desktop\MULTI slika 1.png

ПРЕДНОСТИТЕ на DAIKIN МУЛТИ- СПЛИТ СИСТЕМОТ

ПРЕДНОСТИТЕ на DAIKIN МУЛТИ- СПЛИТ СИСТЕМОТФлексибилен систем прилагодлив на Вашите потреби DAIKIN МУЛТИ- СПЛИТ СИСТЕМОТ – овозможува бескрајна можност за креирање на удобен и пријатен дом користејќи ЕДНА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА со која можат да се поврзат најмногу до ПЕТ ВНАТРЕШНИ ЕДИНИЦИ и со кој одлично ќе ги решите температурните потреби за секоја од вашите соби, создавајќи пријатна атмосфера и комфор за секој период од годината. Зошто да се одлучите за МУЛТИ-СПЛИТ РЕШЕНИЕ vs СПЛИТ СИСТЕМ мулти-сплит систем две, три или повеќе сплит единици Кај […]
Прочитај повеќе...

НОВАТА DAIKIN PERFERA парапетна единица

ИНТЕЛИГЕНТНА, МОЌНА И ТИВКА. Чувствувајте се пријатно и удобно во вашиот дом додека надвор траат зимските студени денови со новата Perfera floor standing единица. Дизајнирана за удобност како за во зимските, така и за во летните денови. Софистициран и елегантен стил кој се вклопува во секој современ дом. Моќна, а сепак тивка, со двонасочен проток на воздухот, постигнувајќи висока ефикасност и еднаква распределба на воздухот во просторот.
Прочитај повеќе...

Со новите Daikin прочистувачи на воздух MC55W и MCK55W, до здрава и чиста средина во вашиот дом

Со новите Daikin прочистувачи на воздух MC55W и MCK55W , до здрава и чиста средина во вашиот дом. Три чекори кои ги разградуваат штетните соединенија:
Прочитај повеќе...

DAIKIN поблиску до потрошувачите – ИЦС ГРУП го отвори новиот продажен салон “i-SHOWROOM”

Денес ИЦС ГРУП е препознатлива компанија во Македонија во областа на климатизација и вентилација и преставува синоним за иновативност, квалитет и професионалност. Како премиум партнер на Јапонскиот бренд DAIKIN за Македонија, сакавме производите да ги донесеме што поблиску до секој заинтересиран клиент. За таа цел ИЦС ГРУП го отвори третиот изложбено-продажен салон во Скопје, лоциран во населба Карпош на  Булевар Илинден бр.160. На површина од околу 200м2, дизајниран според сите стандарди на премиум брендот Daikin, посетителите ќе можат на едно место да ги […]
Прочитај повеќе...

КАКО МОЌНАТА FLASH STREAMER ТЕХНОЛОГИЈА НА DAIKIN ГИ УНИШТУВА ВИРУСИТЕ И АЛЕРГЕНИТЕ

За оние кои страдаат од астма, алергии и чести вирози, особено ако овие заболувања претставуваат пречка во спиењето, замор, слаба концентрација и предизвикуваат други здравствени проблеми, Daikin прочистувачите на воздух (URURU MCK75J и МС70L), со моќната Flash Streamer технологија на разградување, помагаат да се отстранат бактериите, вирусите, алергените, поленот и непријатните мириси од вашиот дом. Што e Flash Streamer технологија? Flash Streamer технологија е она што ги прави прочистувачите за воздух на Daikin поразлични и поефикасни и од многу вакви уреди на […]
Прочитај повеќе...

ИЦС ГРУП го доби новиот Сертификат “Daikin HIGHEST TURNOVER 2018“ за постигнат најголем успех.

Горди сме што другите ја забележаа нашата работа и мисија во изминатата 2018 година.ИЦС ГРУП го доби новиот Сертификат “Daikin HIGHEST TURNOVER 2018“ за постигнат најголем успех, од сите дилери на Daikin во Македонија.Благодарност до сите кои ни ја дадоа својата доверба и веруваат во нас! Професионалниот тим на ИЦС ГРУП може да одговори на сите предизвици во областа на Daikin HVAC системите! ИЦС ГРУП – HCE PREMIUM Partner на DAIKIN за Македонија.
Прочитај повеќе...

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions