Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN COMFORA -25° оптимизиран за греење

DAIKIN COMFORA -25° оптимизиран за греење

Од: 123.471,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

 • Загарантирано пријатно греење дури и на температура од -25ºC. на околината.
 • Високоѕидна инвертер клима  со  современ дизајн за заштеда на простор
 • Енергетска класа (ладење/греење): A++/A++
 • Достапни капацитети: 2,5KW; 3,5KW;
A++

 • Опис
 • Предности
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Дискретна високоѕидна единица што овозможува голема ефикасност и удобност

 • Загарантирано пријатно греење дури и на температура од -25ºC. на околината.
 • Високоѕидна инвертер клима со елегантен дизајн, која штеди на простор.
 • Висока енергетска класа (ладење/греење): A++/A++
 • Достапни капацитети: 2,5KW; 3,5KW
 • R32 еколошки фреон, BLUEVOLUTION серија- Со избирање на производ со R-32 се намалува влијанието врз животната средина со 68% во споредба со R-410A и директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија.
 • Температурен опсег на работа при ладење -10ºС до +46ºC
 • Температурен опсег на работа при греење -25ºС до +18ºC
 • Економичен режим
 • Комфорт проток на воздух
 • Моќен режим на работа
 • Беззвучна работа на надворешната единица
 • Многу тивка со ниво на звук до 20 dB (A)( внатрешна единица )
 • Тајмер: 24-часовен тајмер
 • Онлајн контролер (опционално)- управување на внатрешната единица преку мобилна аплиакција од било каде, преку локална мрежа или интернет
 • Фотокаталитичен титаниум апатитски филтер за прочистување на воздух
 • Може да се користи за мулти-модел апликација

Загарантирана работа и на -25 °C Даикиновите единици се подобнида грејат, за сите климатски услови, па дури и за екстремно тешки зимски температури во работно подрачје до -25°C.

 

Заштеда на енергија во режим на подготвеност - Тековната потрошувачка се намалува за околу 80% кога работи во режим на подготвеност.

 

On line” контролор преку интернет-  контролирајте ја внатрешната единица од било кое место и било кое време , со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет.


Економичен режимна работа
   - удобност без проблеми за вашето напојување со струја.Економичниот режим ви овозможува да ја ограничите најголемата  потрошувачка на енергија на клима-уредот, во случај ако прекинувачите избиваат кога други апарати (правосмукалка,микробранова печка итн) се вклучени во исто време или само доколку сакате да ја ограничите потрошувачката. Но вие го контролирате и кога  ви е потребно максимално ладење или греење, можете да го исклучите!-
Ноќен режим на работа -  штеди на енергија спречувајќи да дојде до прегревање или ладење на просторијата во текот на ноќта.

 

Вентилатор -  единицата може да се користи  како вентилатор за издувување на воздухот без ладење или греење.

 

Моќен режим на работа на клима уредот  Може да се избере доколку се сака  , брзо загревање или ладење на просторијата ; откако моќниот режим ќе биде исклучен, уредот повторно се враќа во претходно поставениот режим.

 

Режим за удобен проток на воздух - удобност при ладење и греење.
Режимот за удобен проток на воздух ја прилагодува насоката на дување на воздухот автоматски ,за да постигне најудобно распоредување на температурата во собата, при што се избегнува директно дување во луѓето.

Aвтоматско менување на греење-  ,го избира режимот на греење или ладење за да ја постигне поставената температура.

 

Удобен режим на спиење - Копчето Silent на далечинскиот управувач, го намалува звукот на внатрешната единица за 3db(A). .Eдиниците со овој начин на работа можеда достигнат исклучително ниски нивоа на звук.

 

Вертикално-автоматско дување на клапните - Можност да се одбере  автоматско вертикално движење на вентилационите  клапни за ефикасна дистрибуција на воздухот и  постигнување на потребната температура во просторијата.

 

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

PDF Брошура од моделот DAIKIN COMFORA FTXTP-K

Превземи

PDF Каталог на сите производи DAIKIN - 2018-2019

Превземи

0