Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN EMURA

DAIKIN EMURA

Од: 107.788,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

• Сплит ситем –BLUEVOLUTION серија
• Сезонска ефикaсност до A +++ при ладењe и греење
• Достапни капацитети:2.0kw, 2.5kw,3.5kw,4.2kw,5.0kw
• SEER до 8,75
• SCOP до 5,15
• Температурен опсег на работа при ладење од -10℃ до + 50℃
• Температурен опсег на работа при греење од -20℃ до + 24℃

A+++

  • Опис
  • Оценки (0)
  • Предности
  • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
  • Каталози

Опис

Беспрекорен спој од прекрасен дизајн, инженерско совршенство и функционалност, заокружени со финиш од сребрена, мат бела и мат црна бела .

• Сплит ситем –BLUEVOLUTION серија • Сезонска ефикaсност до A +++ при ладењe и греење • Достапни капацитети:2.0kw, 2.5kw,3.5kw,4.2kw,5.0kw • SEER до 8,75 • SCOP до 5,15 • Температурен опсег на работа при ладење од -10℃ до + 50℃ • Температурен опсег на работа при греење од -20℃ до + 24℃ • Тивко режим на работа: Нивото на звучен притисок се спушта на 19dBA! • Користи Фреон: R-32 еколошки фреон – кој го намалува влијанието врз животната средина за 68% во споредба со R-410A и директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија, благодарение на високата енергетска ефикасност • Ефект “ Coanda “ го оптимизира протокот на воздух за подобра дистрибуција на температура,низ целата просторија.Со користење на специјално дизајнирани клапни,се овозможува подобра распределба на температурата низ целата просторија • Интелигентниот термички сензор ја одредува моменталната собна температура и рамномерно го распределува воздухот низ просторијата пред да се префрли на дување што го насочува топлиот или ладен воздух во областите на кои им е потребен. • “ heat boost “ Зголемувањето на топлината брзо го загрева вашиот дом кога го стартувате клима уредот. Зададената температура се постигнува за 14% побрзо од обичен клима уред. • Користејќи електрони за да предизвика хемиски реакции со честичките што се пренесуваат во воздухот, вградената Flash Streamer технологија ги разградува алергените како што се поленот и габичните алергени, вируси, бактерии и ги отстранува досадните мириси обезбедувајќи подобар, почист воздух • Гласовна команда преку Амазон Алекса или Асистентот на Google за контрола на главните функции како што се зададената температура, режим на работа, брзина на вентилаторот итн. • Апликација Onecta: контролирајте го вашиот затворен простор од која било локација со апликација, преку вашата локална мрежа или интернет.  

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

Grid eye мрежен сензор – има цел да ја утврди моменталната температура во просторијата и рамномерно  да го распоредува  протокот на воздух , пред да премине  на начин на воздушно струење  со што топлиот или ладниот воздух би се усмерувал во насока каде што е потребно

 

Coanda efekt за ладење - го оптимизира протокот на воздух за подобра дистрибуција на температурата низ целата просторија, во зависност од тоа дали има потреба од греење или ладење. Кога е во режим на ладење, клима уредот – го насочува протокот на воздух нагоре

 

Coanda efekt за греење - го оптимизира протокот на воздух за подобра дистрибуција на температурата низ целата просторија, во зависност од тоа дали има потреба од греење или ладење. Кога е во режим на греење, клима уредот го насочува воздухот надолу

 

Heat boost” Зголемување на топлината – можност за брзо загревање на вашиот дом при стартување на клима уредот.Поставената температура се постигнува за 14 % побрзо од обичните модели на инвертер клими.

 

Режим за  удобен проток на воздух - удобност при ладење и греење.
ја прилагодува насоката на дување на воздухот автоматски , за да постигне најудобно распоредување на температурата  во собата, при што се избегнува    директно дување во луѓето

 

Еконономичен режим  на работа  - удобност без проблеми за вашето напојување  со струја. Економичниот режим ви овозможува да ја ограничите најголемата  потрошувачка на енергија на клима-уредот, во случај ако прекинувачите избиваат кога други апарати (правосмукалка,микробранова печка итн) се вклучени во исто време или само доколку сакате да ја ограничите потрошувачката.

 

3-D протокот на воздух можат да го насочува  воздух налево или надесно, а не само нагоре или надоле – по желба на корисникот или автоматски. Со тоа што се постигнува  совршена распределба на воздухот,и до најодалечените агли на просторијата.

 

Автоматско рестартирање на единицата  по прекинот на струја - доколку дојде до прекин на струјата, единицата  автоматски повторно се вклучува во работа и тоа во  режим што бил претходно зададен пред исклучување на струјата.

 

Неделен тајмер - можност да се подеси  вклучување на  греењето или ладењето во било кое време на дневна или неделна основа 

 

 

Сребрен  филтер за прочистување на воздухот и отстранување на алергени - го оневозможува продирањето на  алергените   како што се полен  и ситни честици од  прашина  повеќе од 99%

 

Титан - апатит дезодорирачки филтер - ги фаќа честички во воздухот од  прав, органски хемиски супстанции, бактерии, вируси, алергени и ги разградува мирисите од тутун и домашни миленичиња

 

Flash Streamer  технологија - генерира електрони со висока брзина  кои силно ги уништуваат вирусите , бактериите  и непријатните мириси и алергени

 

 

Беспрекорно тивок режим на работа  - внатрешната единица може експоненционално да достигнe ниво на бучава  до дури 19 dBA, што е исто како кога мрдаат лисјата на ветрот. Затоа овие единици може да се вклучуваат и при спиење.

 

Moќен режим -  може да се избере за брзо загревање или ладење; откако ќе се исклучи моќниот режим, единицата се враќа во претходно поставениот  режим

 

 

Удобен режим на спиење  - копчето "Silent" на далечинскиот управувач, го намалува звукот на внатрешната единица за 3db(A). Eдиниците со овој начин на работа можеда достигнат исклучително ниски нивоа на звук

 

Onecta преку апликација Контролирајте ја вашата внатрешна единица од која било локација преку    апликација

 

 

Инфра црвен далечински управувач -Овозможува активирање, запирање и регулирање на работата  на  клима уредот од далечина

 

 

Вертикално-автоматско дување - можност за избор на автоматско вертикално движење на вентилационите клапни за ефикасно распределување на воздухот и температурата низ просторијата.

 

Хоризонтално автоматско дување - можност за избор на автоматско хоризонтално движење на вентилационите клапни за ефикасно распределување на воздухот и температурата низ просторијата.

 

Автоматска брзина на вентилаторот - автоматски ја избира потребната брзина на вентилаторот за достигнување или одржување на поставената температура.

 

 

Чекори на брзина на вентилаторот (5 чекора) - овозможува избор  на брзината на дување на вентилаторот.

 

0

ICS GROUP – Environment friendly climate solutions