Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN FLOOR STANDING

DAIKIN FLOOR STANDING

Од: 109.550,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

 • Инвертер клима уред со уникатен дизајн чија ниска висина (620 mm) овозможува уредот да се вклопи совршено под прозорец.
 • R-32 еколошки фреон.Избирањето на производот R-32 го намалува влијанието врз животната средина со 68% во споредба со R-410A и директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија благодарение на високата енергетска ефикасност.
 • Енергетска класа (ладење/греење): A++/A+
 • Достапни капацитети: 2.5KW; 3.5KW; 5.0KW
A++

 • Опис
 • Предности
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Видео
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Парапетна единица за оптимална удобност при греење и ладење, благодарение на двојниот проток на воздухoт

 • Инвертер клима уред со уникатен дизајн чија ниска висина (620 mm) овозможува уредот да се вклопи совршено под прозорец.
 • R-32 еколошки фреон.Избирањето на производот R-32 го намалува влијанието врз животната средина со 68% во споредба со R-410A и директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија благодарение на високата енергетска ефикасност.
 • Енергетска класа (ладење/греење): A++/A+
 • Достапни капацитети: 2.5KW; 3.5KW; 5.0KW
 • SEER до 7,20
 • SCOP до 4,56
 • Температурен опсег на работа при ладење -10ºС до +46ºС
 • Температурен опсег на работа при греење -15ºС до +18ºС
 • Многу тивка со ниво на звук до 20 dB (A)
 • Тајмер: 24-часовен тајмер
 • Онлајн контролер (опционално)- управување на внатрешната единица преку мобилна аплиакција од било каде, преку локална мрежа или интернет

 

Мulti-Split  апликацијата овозможува  на една надворешна единица да се поврзат до 5 внатрешни единици  со различен капацитет и да се  климатизираат неколку простории  истовремено. што допринесува за поедноставна и поелегантна инсталација.

 

Економичен режимна работа - удобност без проблеми за вашето напојување со струја. Економичниот режим ви овозможува да ја ограничите најголемата потрошувачка на енергија на клима-уредот, во случај ако прекинувачите избиваат кога други апарати (правосмукалка, микробранова печка и.т.н) се вклучени во исто време или само доколку сакате да ја ограничите потрошувачката. Но вие го контролирате и кога ви е потребно максимално ладење или греење, можете да го исклучите

Ноќен режим на работа - штеди на енергија спречувајќи да дојде до прегревање или ладење на просторијата во текот на ноќта.

 

Само вентилатор - единицата може да се користи само како вентилатор за проветрување, (без греење или ладење).

 

Моќен режим на работа - Може да се одбере  доколку се сака да се постигне   брзо загревање или ладење на просторот. По исклучување на режимот , уредот се враќа во стандардниот зададен  режим  на работа.

 

Автоматско менување меѓу ладење и греење - Со задавање на овој програм  единицата  автоматски   го  избира  режимот за греење или ладење, за да се  постигне зададената температура.

 

Тивко работење на внатрешната единица- копчето "Silent" на далечинскиот управувач го намалува работниот шум на внатрешната единица за 3 dB (A).

 

Тивко работење на  надворешната единица- копчето "Silent" на далечинскиот управувач го намалува работниот  звук на надворешната  единица за 3 dB (A) за да се обезбеди поголема тишина за соседството.

 

Вертикално автоматско нишање - Можност за избор на автоматско вертикално движење на  клапните за ефикасна распределба на воздухот и температура низ просторијата.

 

Автоматска брзина на вентилаторот - автоматски се одбира потребната брзина на дување на вентилаторот со цел  да ја постигне или  одржи  поставената температура.

 

Брзи чекори на работа на вентилаторот - Овозможува избор на брзините на вентилаторот (5 брзини).

 

Програм за сушење - Овозможува намалување на нивото на влага, без варирање на температурата во просторијата.

 

WiFi поврзување / Onecta (достапно како опција) - Управување со работењето преку апликацијата Onecta, вклучително и гласовна контрола преку Google Assistant и Amazon Alexa.

 

Дезодорирачки филтер од титаниум апатит - Ги фаќа  честиците од прашина од воздухот и штетните органски  материи, како што се бактерии, вируси и алергени, и ги неутрализира непријатните мириси  од  тутун и домашни миленичиња.

 

Воздушен филтер - Беспрекорно ги отстранува честичките во воздухот, обезбедувајќи внатрешниот воздухот да е чист.

 

24-часовен тајмер - програм кој овозможува во период од 24 часа, да се зададе  време кога сакате вашиот клима уредот да  започне со работа.

 

Неделен тајмер – можност да се подеси  вклучување на  греењето или ладењето, во било кое време на дневна или неделна основа.

 

Инфрацрвен далечински управувач -  Започнува, запира и го регулира клима уредот од далечина.

 

Централизирана контрола - Започнува, запира и регулира неколку климатизери од една централна точка.

 

Автоматско рестартирање - Единицата автоматски се рестартира во согласност со зададените вредности веднаш по падот на напонот на енергија или ако снемало струја.

 

Самодијагноза - Тоа го поедноставува одржувањето на климата со прикажување на системски грешки или дефекти на работа.

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

Floor Standing FVXMF

Превземи

HCE_Split_Leaflet_2022_MK_Final

Превземи

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions