Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN PERFERA FLOOR STANDING

Актуелно

DAIKIN PERFERA FLOOR STANDING

Од: 86.968,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

 • Инвертер сплит ситем – BLUEVOLUTION серија со R-32 еколошки фреон
 • Одличен  современ дизајн
 • Сезонска вредност до A ++ при греење и A +++ при ладењe
 • SEER 8,55/ SCOP 4,65
 • 3 уникатни функции за греење: побрзо загревање (heat boost), затоплување на под (floor warming) и зголемување на топлината (heat plus)
 • Чист воздух во затворените простории благодарение на Flash Streamer технологијата и титаниум – апатитниот филтер
 • Вграден WiFi контролер
 • Достапни капацитети: 2.0 KW (само за мулти сплит); 2,5KW; 3,5KW; 5KW
 • НОВО! Внатрешната единица може да се контролира само со користење на вашиот глас преку Amazon Alexa или Google Assistant
 • Економичен режим на работа
 • Моќен режим на работа
 • Тивко работење на внатрешната и надворешната единица
 • 24-часовен тајмер
 • Неделен тајмер
 • Можност за мулти-модел апликација
A+++

 • Опис
 • Предности
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Видео
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Парапетна единица со оптимална удобност благодарение на уникатните карактеристики на греење

 • Сплит ситем – BLUEVOLUTION серија со R-32 еколошки фреон
 • Одличен  современ дизајн
 • Сезонска вредност до A ++ при греење и A +++ при ладењe
 • 3 уникатни функции за греење: побрзо загревање (heat boost), затоплување на под (floor warming) и зголемување на топлината (heat plus)
 • “Heat boost”-  Функција за зголемување на топлината – .Поставената температура се достигнува 20% побрзо отколку кај обичните инвертер клима уреди
 • “Floor warming”-  Функција за затоплување на подот- јаоптимизира конвекцијата ( зрачењето) на топол воздух на долниот дел од единицата
 • “Нeat plus” – Функција која обезбедува 30 минути пријатно загревање со симулирање на зрачење на топлина (како конвенционален радијатор).
 •  Flash Streamer технологија – ги распаѓа алергените како што се полен и др.габични алергени и отстранува непријатни мириси, обебедувајќи поздрав и почист воздух.
 • Двоен проток на дување на воздухот за подобра дистрибуција на истиот во просторот.
 • DAIKIN резиденцијален контролер – можност за контрола на внатрешната температура од било која локација,преку паметен телефон или таблет.
 • Тивок мод на работење и на внатрешната и на надворешната единица
 • SEER 8,55
 • SCOP 4,65
 • Tемпературен опсег на работа при ладење: -10ºC  до +46 ºС
 • Температурен опсег на работа при греење:  -15 ºC до +24º С

DAIKIN резиденцијален контролер - можност за контрола на внатрешната температура од било која локација, преку паметен телефон или таблет.

 

“Heat plus” Топлина плус - овозможува 30 минути пријатно загревање со симулирање на зрачна топлина.

 

“Floor warming” Затоплување на подот - Оптимизира конвекција на топол воздух од дното на единицата.

 

“Heat boost” Зголемување на топлината - Можност за брзо загревање на вашиот дом при стартување на клима уредот.Поставената температура се постигнува за 20% побрзо од обичните модели на инвертер клими.

 

Економичен режим на работа    - Ја намалува потрошувачката на енергија, така што може да се користат и други апарати за кои е потребна голема потрошувачка.Оваа функција исто така овозможува заштеда на енергија

 

Flash Streamer технологија - Генерира електрони со голема брзина кои силно ги разбиваат вирусите, бактериите, мирисите и алергените

 

Онлајн контролер преку апликација - Контролирајте ја вашата внатрешна единица од која било локација преку апликација.

 

Заштеда на енергија во режим на подготвеност - - Тековната потрошувачка се намалува за околу 80% кога работи во режим на подготвеност.

 

Моќен режим- Може да се избере за брзо загревање или ладење; откако моќниот режим е исклучен, уредот се враќа во претходно поставениот режим.

 

Ноќен режим- штеди на енергија, спречувајќи да дојде до прегревање или ладење на просторијата во текот на ноќта.

 

Тивко работење на внатрешната единица- копчето "Silent" на далечинскиот управувач го намалува работниот шум на внатрешната единица за 3 dB (A).

 

Удобен режим на спиење - Зголемена удобност која следи специфична температура флуктуациски ритам.

 

Aвтоматско менување - автоматски го избира режимот на греење или ладење за да ја постигне поставената температура.

 

Заштита од сушење - за да се спречи сушење кога ќе се запали греењето или ќе се исклучи термостатот, насоката на издувниот воздух се поставува хоризонтално, а вентилаторот врти со мала брзина. По загревање можете да го поставите воздухот што дува и вентилаторот по желба.

 

Вертикално - автматско дување - Можност за избор на автоматско вертикално движење на ламелите за воздух за ефикасно распределување на истиот.

 

Само вентилатор- Единицата може да се користи како вентилатор, дува воздух без греење или ладење.

 

Чекори на брзината на вентилаторот-  овозможува  самостојно да си ја  одберете брзината  на вентилаторот.

 

Програма за сушење- Овозможува намалување на нивото на влажноста во просторијата без промена на собната температура.

 

24-часовен тајмер - програм кој овозможува во период од 24 часа, да се зададе  време кога сакате вашиот клима уредот да  започне со работа.

 

Неделен тајмер – можност да се подеси  вклучување на  греењето или ладењето, во било кое време на дневна или неделна основа.

 

Идеално тивко - Единицата работи така тивко, речиси ќе заборавите дека е таму.

 

Автоматско рестартирање - Единицата автоматски се рестартира во согласност со зададените  вредности веднаш  по падот на напонот на енергија.или  ако снемало струја.

 

Жичен далечински управувач - Започнува, запира и го регулира климатизерот.

 

Самодијагностика - Тоа го поедноставува одржувањето на климата со прикажување на системски грешки или дефекти на работа.

 

Инфрацрвен далечински управувач -  Започнува, запира и го регулира клима уредот од далечина.

 

Централизирана контрола    Започнува, запира и регулира неколку климатизери од една централна точка.

 

Филтер за воздх - Ги отстранува честичките од прашина во воздухот за да обезбеди стабилно снабдување со чист воздух.

 

Титан апатит дезодорирачки филтер - Ги неутрализира штетните честици од воздухотод од органски супстанции како што се бактериите, вирусите и алергените и ги дезодорира мирисите од тутун, и од домашни миленичиња.

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

Daikin PERFERA F FVXM

Превземи

0

ICS GROUP – Environment friendly climate solutions