Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN PERFERA

DAIKIN PERFERA

Од: 86.973,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

 • Посвеж, и исклучително чист воздух благодарение на технологијата Flash Streamer на Daikin: можете да дишите длабоко без грижа за нечист воздух
 • Енергетска класа (ладење/греење) до A+++/А+++
 • Достапни капацитети: 2KW; 2, 5KW; 3, 5KW; 4, 2KW; 5KW; 6KW; 7KW
A+++

 • Опис
 • Предности
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Видео
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Привлечен дизајн со високоѕидна монтажа со совршен квалитет на внатрешен воздух

 • Посвеж, и исклучително чист воздух благодарение на технологијата Flash Streamer на Daikin: можете да дишeте длабоко без грижа за нечист воздух
 • Енергетска класа (ладење/греење) до A+++/А+++
 • Достапни капацитети: 2KW; 2, 5KW; 3, 5KW; 4, 2KW; 5KW; 6KW; 7KW
 • Интегриран WiFi уред за контрола преку Daikin апликација.
 • Фреон: R32 еколошки фреон- BLUEVOLUTION. Избирањето на производот R-32 го намалува влијанието врз животната средина со 68% во споредба со R-410A и директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија благодарение на високата енергетска ефикасност
 • Мултизонско интелигентно око за две области
 • SEER до 8, 53
 • SCOP до 5.10
 • Tемпературен опсег на работа од -15℃ до +46℃
 • Економичен режим
 • Режим на удобност
 • 3-D проток на воздух
 • Моќен режим на работа
 • Беззвучна работа на внатрешната единица
 • Беззвучна работа на надворешната единица
 • Тајмер: неделен тајмер
 • Тајмер: 24-часовен тајмер
 • Филтер за воздух
    Може да се користи за мулти-модел апликација

Интелигентно око за 2 области - Протокот на воздух се испраќа до зоната различна од онаа каде што лицето се наоѓа во тој момент. Детектирањето на присуство се врши во 2 насоки: лево и десно и напред. Ако не се детектираат луѓе, единицата автоматски ќе се префрли на енергетски ефикасен начин на работа.

Заштеда на енергија во режим на подготвеност - Тековната потрошувачка се намалува за околу 80% кога работи во режим на подготвеност.

 

Мulti-Split апликација –оваа единица може да се применува поврзана  на Мulti-Split надворешни единици.  Мulti-Split  апликацијата овозможува  на една надворешна единица да  се поврзат до 5 внатрешни единици  со различен капацитет и да се  климатизираат неколку простории  истовремено. што допринесува за поедноставна и поелегантна инсталација.

 

Економичен режим на работа   - удобност без проблеми за вашето напојување со струја.Економичниот режим ви овозможува да ја ограничите најголемата  потрошувачка на енергија на клима-уредот, во случај ако прекинувачите избиваат кога други апарати (правосмукалка,микробранова печка итн) се вклучени во исто време или само доколку сакате да ја ограничите потрошувачката. Но вие го контролирате и кога  ви е потребно максимално ладење или греење, можете да го исклучите!-

Идеално тивка - практично е безшумна и готово се заборава дека единицата постои.

 

3-D проток на воздух - еднаква температура низ целата соба.
Единиците што се опремени со 3-D проток на воздух можат да го насочуваат протокот на воздух налево или надесно, а не само нагоре или надоле – по желба на корисникот или автоматски. Ова постигнува совршена распределба на воздухот, и до најодалешените агли на просторијата.

Моќен режим на работа на клима уредот  Може да се избере доколку се сака  , брзо загревање или ладење на просторијата ; откако моќниот режим ќе биде исклучен, уредот повторно се враќа во претходно поставениот режим.

 

Режим за удобен проток на воздух - удобност при ладење и греење.
Режимот за удобен проток на воздух ја прилагодува насоката на дување на воздухот автоматски ,за да постигне најудобно распоредување на температурата во собата, при што се избегнува директно дување во луѓето.

Aвтоматско менување на греење-  ,го избира режимот на греење или ладење за да ја постигне поставената температура.

 

Тивко работење на внатрешната единица - Работата на внатрешната единица може да се намали за 3 dB (A).

 

Тивко работење на надворешната единица - Работата на надворешната единица може да се намали за 3 dB (A).

 

Xоризонтално- автоматско замавнување. Можност да се одбере  автоматско хоризонтално  движење на вентилационите  клапни за ефикасна дистрибуција на воздухот и  постигнување на потребната температура во просторијата.

 

Појачување на топлината - Поставената температура се постигнува за 14% побрзо отколку со обичен клима уред, со што се загрева просторијата побрзо
секогаш кога е потребно.

 

Вертикално-автоматско дување на клапните - Можност да се одбере  автоматско вертикално движење на вентилационите  клапни за ефикасна дистрибуција на воздухот и  постигнување на потребната температура во просторијата.

 

Автоматска брзина на вентилаторот - автоматски се одбира потребната брзина на дување на вентилаторот со цел  да ја постигне или  одржи  поставената температура.

 

Брзи чекори на работа на вентилаторот - Овозможува избор на брзините на вентилаторот (5 брзини).

 

Програм за сушење -  Овозможува намалување на нивото на влага, без варирање на температурата во просторијата.

 

Ноќен режим на работа - штеди на енергија и спречува можност од прекумерно загревање или ладење на просторот.

 

Flash Streamer  технологија - генерира електрони со висока брзина  кои силно ги уништуваат вирусите , бактериите  и непријатните мириси и алергени

 

Титан - апатит дезодорирачки филтер Ги фаќа честички во воздухот од  прав, органски хемиски супстанции, бактерии, вируси, алергени и ги разградува мирисите од тутун и домашни миленичиња.

 

Сребрен  филтер за прочистување на воздухот и отстранување на алергени  Го оневозможува продирањето на  алергените   како што се полен  и ситни честици од  прашина  повеќе од 99%.

 

Воздушен филтер - Беспрекорно ги отстранува честичките во воздухот, обезбедувајќи внатрешниот воздухот да е чист.

 

WiFi поврзување / Onecta - Управување со работењето преку апликацијата Onecta, вклучително и гласовна контрола преку Google Assistant и Amazon Alexa.

 

Неделен тајмер – можност да се подеси  вклучување на  греењето или ладењето , во било кое време на дневна или неделна основа.

 

Инфра црвен далечински управувач - Овозможува активирање, запирање и регулирање на работата  на  клима уредот од далечина.

 

24-часовен тајмер - Овозможува да се подеси да отпочне да работи клима уредот , во било кое време во период од 24 часа.

 

Централизирана контрола - Започнува, запира и регулира неколку климатизери од една централна точка.

 

Автоматско рестартирање на единицата  по прекинот на струја. Доколку дојде до прекин на струјата, единицата  автоматски повторно се вклучува во работа и тоа во  режим што бил претходно зададен пред исклучување на струјата.

 

Самодијагностика -  Едноставно прикажување  и информирање за одредени грешки или аномалии, доколку дошло до прекин на работата на клима уредот.

 

Жичен далечински управувач (Достапно како опција) - Започнува, запира и го регулира климатизерот.

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

Daikin PERFERA W FTXM

Превземи

HCE_Split_Leaflet_2022_MK_Final

Превземи

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions