fbpx

Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN SENSIRA

DAIKIN SENSIRA

Од: 39.070,00 ден. 35.162,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

 • Високоѕидна клима со рамен преден панел кој лесно се вклопува во секој ентериер и е едноставен за чистење.
 • BLUEVOLUTION серија со R- 32 еколошки фреон – R-32 влијае во намалување на штетното влијание врз околината до 68%, во споредба со R-410A и дополнително ја намалува потрошувачката на енергија, благодарение на повисоката енергетска ефикасност што ја оддава
 • A++/А+ енергетска класа на ладење/греење
 • SCOP /SEER до 4.30 / 6.79
 • Достапни капацитети 2.0KW; 2.5KW;3.5KW;5.0KW; 6.0KW;7.1KW
A++

 • Опис
 • Предности
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Видео
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Клима уред кој ќе ви даде пријатна удобност во вашиот дом. Неговите функции создаваат одлична атмосфера и стабилно снабдување со чист воздух за прифатлива цена.

 • Високоѕидна клима со рамен преден панел кој лесно се вклопува во секој ентериер и е едноставен за чистење.
 • BLUEVOLUTION серија со R- 32 еколошки фреон – R-32 влијае во намалување на штетното влијание врз околината до 68%, во споредба со R-410A и дополнително ја намалува потрошувачката на енергија, благодарение на повисоката енергетска ефикасност што ја оддава
 • A++/А+ енергетска класа на ладење/греење
 • SCOP /SEER до 4.30 / 6.79
 • Достапни капацитети 2.0KW; 2.5KW;3.5KW;5.0KW; 6.0KW;7.1KW
 • Воздушен филтер кој ги отстранува честичките од прашина во воздухот за да обезбеди стабилно снабдување со чист воздух.
 • Економичен режим на работа
 • Програм – сушење.
 • 24 часовен тајмер
 • Работно подрачје од -15С до + 46 ◦С.
 • Заштедата на енергија е само една од предностите на оваа единица
Со купување на DAIKIN SENSIRA FTXF-A Вие се одлучувате за двојно штедење ќе го намалите влијанието на штетните гасови во сопствената животна средина, ќе штедите на пари, поради ниските сметки


Економичен режимна работа
   - удобност без проблеми за вашето напојување со струја.Економичниот режим ви овозможува да ја ограничите најголемата  потрошувачка на енергија на клима-уредот, во случај ако прекинувачите избиваат кога други апарати (правосмукалка,микробранова печка итн) се вклучени во исто време или само доколку сакате да ја ограничите потрошувачката. Но вие го контролирате и кога  ви е потребно максимално ладење или греење, можете да го исклучите!-

On line” контролор преку интернет-  контролирајте ја внатрешната единица од било кое место и било кое време , со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет.

 

Заштеда на енергија во режим на подготвеност - Тековната потрошувачка се намалува за околу 80% кога работи во режим на подготвеност.

 

Вентилатор -  единицата може да се користи  како вентилатор за издувување на воздухот без ладење или греење.

 

Воздушен филтер – Ги отстранува честичките од прашина во воздухот за да обезбеди стабилно снабдување со чист воздух.

 

Моќен режим на работа на клима уредот  Може да се избере доколку се сака  , брзо загревање или ладење на просторијата ; откако моќниот режим ќе биде исклучен, уредот повторно се враќа во претходно поставениот режим.

 

Режим за удобен проток на воздух - удобност при ладење и греење.
Режимот за удобен проток на воздух ја прилагодува насоката на дување на воздухот автоматски ,за да постигне најудобно распоредување на температурата во собата, при што се избегнува директно дување во луѓето.

Aвтоматско менување на греење-  ,го избира режимот на греење или ладење за да ја постигне поставената температура.

 

Удобен режим на спиење - Копчето Silent на далечинскиот управувач, го намалува звукот на внатрешната единица за 3db(A). .Eдиниците со овој начин на работа можеда достигнат исклучително ниски нивоа на звук.

 

Вертикално-автоматско дување на клапните - Можност да се одбере  автоматско вертикално движење на вентилационите  клапни за ефикасна дистрибуција на воздухот и  постигнување на потребната температура во просторијата.

 

Програм сушење - Овозможува намалување на нивото на влага, без варирање на температурата во просторијата.

 

Автоматска брзина на вентилаторот - автоматски се одбира потребната брзина на дување на вентилаторот со цел да ја постигне или одржи поставената температура.

 

24-часовен тајмер Овозможува да се подеси да отпочне да работи клима уредот , во било кое време во период од 24 часа.

 

Автоматско рестартирање на единицата по прекинот на струја. Доколку дојде до прекин на струјата , единицата автоматски повторно се вклучува во работа и тоа во режим што бил претходно зададен пред исклучување на струјата.

 

Брзи чекори на работа на вентилаторот - Овозможува избор на брзините на вентилаторот.

 

Инфра црвен далечински управувач - Овозможува активирање ,запирање и регулирање на работата на клима уредот од далечина.

 

Самодијагностика - Едноставно прикажување и информирање за одредени грешки или аномалии, доколку дошло до прекин на работата на клима уредот.

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

PDF Брошура од моделот DAIKIN SENSIRA FTXF-A

Download

PDF Каталог на сите производи DAIKIN - 2018-2019

Download

0