Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN SKY AIR

DAIKIN SKY AIR

Водечка технологија за климатизација со најголема ефикасност – идеална за мали и средно големи комерцијални простори

 • Daikin Sky Air едно решение за греење, ладење, вентилација и прочистување на воздухот. Препорачлив за :дата центри и сервер сали, бутици ,мали продавници , канцеларии и ресторани.
 • Обезбедува супериорен комфор со стил и модерен изглед на вашиот простор.
 • Daikin Sky Air единиците се карактеризираат со исклучително тивка работа и значително намалена потрошувачката на електрична енергија.
 • Daikin Sky Air е првиот Европски комерцијален систем за ладење и греење со  R-32 еколошки  фреон кој директно доведува до намалување на потрошувачката на енергија, благодарение на високата енергетска ефикасност.
 • SEER до 8,02највисока сезонска енергетска ефикасност во оваа класа производи.
 • Можност за дотур на свеж воздух со системите за вентилација со помош на ефикасното враќање топлина.
 • Работа на надворешни температури до -20°C
 • Можност да се намали загубата на топол и ладен воздух преку влезовите со поврзување на SkyAir со воздушните завеси Biddle.

Забелешка: За цeна на комплетен Sky Air систем побарајте понуда на info@icsgroup.mk.
Цената на овој систем зависи од цената на НАДВОРЕШНИТЕ и од ЦЕНАТА на ВНАТРЕШНИТЕ ЕДИНИЦИ (кои може да бидат од различен модел и различен капацитет) .

Контактирајте не

Категорија:
 • Опис
 • ПРЕДНОСТИ
 • ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
 • Оценки (0)
 • Каталози

Опис

Daikin Sky Air решенијата за климатизација се реализираат со избор на три модели на надворешни единици и голем избор на внатрешни единици во сплит или мулти сплит изведби.    

НАДВОРЕШНИ ЕДИНИЦИ

 • Alpha serijaRZAG-MV1 капацитети: 3.5kW, 5.0kW, 6.0kW,8.0 kW, 9.50 kW, 12.1 kW, 13.4 kW. Висока енергетска ефикасност до A ++/ A++  (ладење) / (греење) Совршена рамнотежа меѓу ефикасност и удобност. Многу компактен и лесен за инсталирање. Загарантирана работа и во режим на греење и ладење до – 20°C.
 • Advance serija RZASG-MV1 капацитети: 8.0 kW, 9.50 kW, 12.1 kW, 13.4 kW, 21.5 kW, 23.6 kW. Висока енергетска ефикасност до A ++/ A+  (ладење) / (греење) Загарантирана работа во режим на греење и ладење до 15°C
 • Active serija AZAS-MY1  капацитети: 8.0 kW, 9.50 kW, 12.1 kW, 13.4 kW Висока енергетска класа  A+/А (ладење) / (греење) Загарантирана работа во режим на греење до -15°C на ладење до 5°C.
 

ВНАТРЕШНИ ЕДИНИЦИ

 • Изборот на Sky Air внатрешни единици е голем и зависи од капацитетот и дизајнот – високоѕидни, касетни, скриено-тавански, скриено–парапетни и самостоечки единици.
 • Секоја единица има можност за одделна контрола.
 • Уникатната касетна внатрешна единица има автоматско чистење и собира прав и нечистотии за да ја зголеми работната ефикасност до 50% .
 • Скриено- тавански единици се вклопуваат беспрекорно во секој ентериер, заштедувајќи на простор.
 • Услуга Daikin Cloud-овозможува  управување на единиците во различно време од секоја локација
Автоматско менување меѓу ладење и греење - Можност за автоматски избор на режимот за греење или ладење, за да се постигне стандардната температура.
Инфраструктурно ладење - На ефикасен, сигурен и флексибилен начин ја отсранува топлината која постојано ја генерираат ИТ уредите и другата серверска опрема во дата центрите и тоа за многу кратко време
Инвертер - Инвертерските компресори континуирано ја прилагодуваат брзината на компресорот за да ги задоволат моменталните потреби. Помалку вклучувања и исклучувања овозможуваат намалување на потрошувачката на енергија (до 30 %) и постабилни температури.

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

FLAER Sky Air Alpha-series - RZAG-N

Превземи

FLAER Sky Air Advance-series RZA-D

Превземи

Sky Air chapter General Catalogue 2023

Превземи

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions