Каталог на Производи/Продавница - DAIKIN STYLISH -25°C

DAIKIN STYLISH -25°C

Од: 133.624,00 ден. 120.262,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

Елегантна однадвор, паметна одвнатре

• Капацитетот на греење при ниски надворешни температури е загарантиран дури и до -25°C!
• Инвертер клима уред,со иновативен и елегантен дизајн со боја: бела.
• R32 еколошки фреон- R-32 влијае во намалување на штетното влијание врз околината до 68%,во споредба со R410A и дополнително ја намалува потрошувачката на енергија, благодарение на повисоката енергетска ефикасност што ја оддава
• Енергетска ефикасност (ладење/греење): A++/A+++
• SEER до 7,63
• SCOP до 5,10
• Достапни капацитети: 3.0KW;
• Температурен опсег на работа при ладење од -10ºС до +46ºС
• Температурен опсег на работа при греење од -25ºС до +18ºС

A+++
Достапност: Овој продукт моментално го немаме на залиха! (со нарачка на овој продукт испораката би била најдоцна за 30 работни денови.) Категории: , ,

  • Опис
  • Предности
  • Технички податоци
  • Оценки (0)
  • Каталози

Опис

Елегантна однадвор, паметна одвнатре

• Капацитетот на греење при ниски надворешни температури е загарантиран дури и до -25°C! • Инвертер клима уред,со иновативен и елегантен дизајн со боја: бела. • R32 еколошки фреон- R-32 влијае во намалување на штетното влијание врз околината до 68%,во споредба со R410A и дополнително ја намалува потрошувачката на енергија, благодарение на повисоката енергетска ефикасност што ја оддава • Енергетска ефикасност (ладење/греење): A++/A+++ • SEER до 7,63 • SCOP до 5,10 • Достапни капацитети: 3.0KW; • Температурен опсег на работа при ладење од -10ºС до +46ºС • Температурен опсег на работа при греење од -25ºС до +18ºС • “Coanda” ефект (го оптимизира протокот на воздух за подобра дистрибуција на температурата низ целата просторија,во зависност од тоа дали има потреба од греење или ладење. Кога е во режим на греење, клима уредот го насочува воздухот надолу, кога е во режим на ладење, клима уредот – го насочува протокот на воздух нагоре • Контрола на влажноста во просторијата – Stylish клима уредот користи автоматско прилагодување на вентилаторот и компресорот за да создаде рамнотежа меѓу температурата и влажноста во просторијата. • “Grid eye“ топлинска осетлива камера – за детекција на температурата во просторијата со цел да го прилагодува протокот на воздух за да се постигне рамномерна распределба на температурата. • Свеж, чист воздух – Stylish го обезбедува најдобриот квалитет на воздухот во внатрешноста со помош на Daikin Flash Streamer технологијата. Овој систем ги отстранува честичките, алергените и мирисите за да овозможи здрав воздух во внатрешноста. • Тивко работење – Stylish користи ново дизајниран вентилатор за оптимизирање на протокот на воздух за поголема енергетска ефикасност. Eдиницата работи така тивко, речиси ќе заборавите дека е таму • Резиденцијален контролер на Daikin (опционално): регулирајте ја вашата внатрешна единица каде и да сте, користејќи телефонска апликација, локална мрежа или Интернет.

Гарантирано работење до -25 °C - единиците на Даикин се погодни за сите клими, дури и да издржат тешки зимски услови со опсег на работа до -25 °C

 

Coanda efekt за греење - го оптимизира протокот на воздух за подобра дистрибуција на температурата низ целата просторија, во зависност од тоа дали има потреба од греење или ладење. Кога е во режим на греење, клима уредот го насочува воздухот надолу.

 

Coanda efekt за ладење - го оптимизира протокот на воздух за подобра дистрибуција на температурата низ целата просторија, во зависност од тоа дали има потреба од греење или ладење. Кога е во режим на ладење, клима уредот – го насочува протокот на воздух нагоре.

 

DAIKIN резиденцијален контролер - можност за контрола на внатрешната температура од било која локација , преку паметен телефон или таблет.

 

Беспрекорно тивок режим на работа  - внатрешната единица може експоненционално да достигнe ниво на бучава  до дури 19 dBA, што е исто како кога мрдаат лисјата на ветрот. Затоа овие единици може да се вклучуваат и при спиење. И некои надворешни единици можат да работат тивко, што е многу корисно во густо населени места или станбени блокови, каде што ниту преку ноќ нема да му пречат на соседството.

Flash Streamer  технологија - генерира електрони со висока брзина  кои силно ги уништуваат вирусите , бактериите  и непријатните мириси и алергени

 

Интелигентен термален сензор – има цел да ја утврди моменталната температура во просторијата и рамномерно да го распоредува протокот на воздух , пред да премине на начин на воздушно струење со што топлиот или ладниот воздух би се усмерувал во насока каде што е потребно

 

Економичен режимна работа   - удобност без проблеми за вашето напојување со струја.Економичниот режим ви овозможува да ја ограничите најголемата  потрошувачка на енергија на клима-уредот, во случај ако прекинувачите избиваат кога други апарати (правосмукалка,микробранова печка итн) се вклучени во исто време или само доколку сакате да ја ограничите потрошувачката. Но вие го контролирате и кога  ви е потребно максимално ладење или греење, можете да го исклучите!-

 

Моќен режим на работа на клима уредот  Може да се избере доколку се сака  , брзо загревање или ладење на просторијата ; откако моќниот режим ќе биде исклучен, уредот повторно се враќа во претходно поставениот режим.

 

Режим за удобен проток на воздух - удобност при ладење и греење.
Режимот за удобен проток на воздух ја прилагодува насоката на дување на воздухот автоматски ,за да постигне најудобно распоредување на температурата во собата, при што се избегнува директно дување во луѓето.

 

Удобен режим на спиење - Копчето Silent на далечинскиот управувач, го намалува звукот на внатрешната единица за 3db(A). .Eдиниците со овој начин на работа можеда достигнат исклучително ниски нивоа на звук.

 

3-D проток на воздух - еднаква температура низ целата соба.
Единиците што се опремени со 3-D проток на воздух можат да го насочуваат протокот на воздух налево или надесно, а не само нагоре или надоле – по желба на корисникот или автоматски. Ова постигнува совршена распределба на воздухот, и до најодалечените агли на просторијата.

 

Титан - апатит дезодорирачки филтер Ги фаќа честички во воздухот од  прав, органски хемиски супстанции, бактерии, вируси, алергени и ги разградува мирисите од тутун и домашни миленичиња.

 

Сребрен  филтер за прочистување на воздухот и отстранување на алергени  Го оневозможува продирањето на  алергените   како што се полен  и ситни честици од  прашина  повеќе од 99%.

 

Неделен тајмер – можност да се подеси  вклучување на  греењето или ладењето , во било кое време на дневна или неделна основа.

 

Автоматско рестартирање на единицата  по прекинот на струја. Доколку дојде до прекин на струјата, единицата  автоматски повторно се вклучува во работа и тоа во  режим што бил претходно зададен пред исклучување на струјата.

 

Инфра црвен далечински управувач - Овозможува активирање, запирање и регулирање на работата  на  клима уредот од далечина.

 

Оценки

Сеуште нема оценка.


Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да го оценат производот.

Daikin Stylish Optimised for Heating

Превземи

HCE_Split_Leaflet_2022_MK_Final

Превземи

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions