fbpx

ALTHERMA - топлотни пумпи

 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTHERMA 3 – EHVX-D3V(G) BLUEVOLUTION (R-32)

  A+++
  A+++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTHERMA 3 – EHVX-D3V(G) BLUEVOLUTION (R-32)

  • Топлотна пумпа за греење, ладење  и  топла санитарна вода ,  идеална  за нискоенергетски куќи
  • Подно-парапетна внатрешна единица со интегриран резервоар за санитарна топла вода од нерѓосувачки челик, избор 180l или 230l.
  • Внатрешната единица работи на принцип воздух-вода, и се комбинира со надворешна единица Daikin  ERGA-DV
  • Достапни бои: бела боја / сребрено-сива боја
  • Еколошки фреон R32
  • 65°C температура на излезна вода
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTHERMA 3 – ЕHVH-D6V(G) BLUEVOLUTION (R-32)

  A+++
  A+++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTHERMA 3 – ЕHVH-D6V(G) BLUEVOLUTION (R-32)

  • Топлотна пумпа за греење и  топла санитарна вода , идеална  за нискоенергетски куќи
  • Подно-парапетна внатрешна единица со интегриран резервоар за санитарна топла вода од нерѓосувачки челик, избор 180l или 230l.
  • Внатрешната единица работи на принцип воздух-вода, и се комбинира со надворешна единица Daikin  ERGA-DV
  • Достапни бои: бела боја / сребрено-сива боја
  • Еколошки фреон R32
  • 65°C температура на излезна вода
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTHERMA - ERLQ-CW1

  A++
  A++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTHERMA – ERLQ-CW1

  • Инвертер swing компресор
  • Надворешна единица
  • Работа и на надворешни температури: до -25°C.
  • Димензии В х Ш х Д (mm) – 1.345 х 900 х 320
  • Опсег на работа –
   – Греење – мин. – макс. -25°C до +35°C
   – Ладење – мин. – макс +10°C до +46°C
   – Топла санитарна вода -25°C до +35°C
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTHERMA 3 – EHBH-D6V BLUEVOLUTION (R-32)

  A+++
  A+++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTHERMA 3 – EHBH-D6V BLUEVOLUTION (R-32)

  • Топлотна пумпа- високоѕидна внатрешна единица со можност само греење Работи на принцип воздух-вода, и се комбинира со надворешна единица Daikin ERGA-DV
  • Работи со Еколошки фреон R32- енергетски поефикасен и поштедлив
  • 65°C температура на излезна вода
  • Вклучувајќи ги сите хидраулични компoненти, нема потреба од други компoненти
  • PCB- таблата и хидрауличните компоненти се наоѓаат на предната страна, за полесен пристап
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTHERMA 3 – EHBX-D6V BLUEVOLUTION (R-32)

  A+++
  A+++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTHERMA 3 – EHBX-D6V BLUEVOLUTION (R-32)

  • Топлотна пумпа- високоѕидна внатрешна единица со можност за греење и ладење ( модел EHBX-D6V(G)
  • Работи на принцип воздух-вода, и се комбинира со надворешна единица Daikin ERGA-DV
  • Работи со Еколошки фреон R32- енергетски поефикасен и поштедлив
  • 65°C температура на излезна вода
  • Вклучувајќи ги сите хидраулични компoненти,во својот состав , нема потреба од други дополнителни компoненти.
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTHERMA 3 – ERGA-DV BLUEVOLUTION (R-32)

  A+++
  A+++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTHERMA 3 – ERGA-DV BLUEVOLUTION (R-32)

  • Новата генерација, 3-та генерација на Daikin Altherma со R32 еколошки фреон
  • Надворешна единица.
  • Достапни капацитети: 4kw, 6kw, 8kw
  • Сезонска ефикасност до А+++
  • Сезонска ефикасност на греење, со COP до  5,1 (7°C / 35°C)
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTHERMA HT - EKHBRD-AD

  A+
  A+
  0 out of 5

  DAIKIN ALTHERMA HT – EKHBRD-AD

  • Енергетски ефикасен систем за греење, кој функионира на на принцип  на топлинска пумпа воздух-вода
  • A+ енергетска класа
  • SCOP до 3,01
  • Еднофазна или трофазна парапетна  внатрешна единица  со достапни капацитети  од 11,14 и  16kW
  • Овозможува соодветна и лесна замена на постоечките котли  за класично  конвенционално греење  ( струја, нафта , и сл .) , без промена на постоечката инсталација и  радијатори.
  • Примена: Темературата на водата во системот може да постигне до 80°C без електричен грејач
  • Инвертeр scroll компресор
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTHERMA HT - ЕRRQ-АV1/Y1

  A+
  A+
  0 out of 5

  DAIKIN ALTHERMA HT – ЕRRQ-АV1/Y1

  • Енергетски ефикасен систем за греење, кој функионира на на принцип  на топлинска пумпа воздух-вода
  • A+ енергетска класа
  • SCOP до 3,01
  • Еднофазна или трофазна парапетна  внатрешна единица  со достапни капацитети  од 11,14 и  16kW
  • Овозможува соодветна и лесна замена на постоечките котли  за класично  конвенционално греење  ( струја, нафта , и сл .) , без промена на постоечката инсталација и  радијатори.
  • Примена: Темературата на водата во системот може да постигне до 80°C без електричен грејач
  • Инвертeр scroll компресор
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTERMA LТ EHVH-CB

  A++
  A++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTERMA LТ EHVH-CB

  • Парапетна топлотна пумпа на принципот воздух-вода за греење и топла вода, идеална за куќи со ниска енергија
  • Вградена внатрешна единица: парапетна единица што содржи сè, заедно со резервоар за топла санитарна вода
  • Енергетски ефикасен систем само за греење, базиран на технологијата на топлотна пумпа на принципот воздух-вода
  • Најдобра сезонска ефикасност што овозможува најголема заштеда на работните трошоци
  • Надворешната единица вади топлина од надворешниот воздух, дури и на -25°C
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTERMA LT - EHVX-CB

  A++
  A++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTERMA LT – EHVX-CB

  • Вградена внатрешна единица: парапетна единица што содржи сe, заедно со резервоар за топла санитарна вода
  • Енергетски ефикасен систем за греење и ладење базиран на технологијата на топлотна пумпа на принципот воздух-вода
  • Најдобра сезонска ефикасност од А++, што овозможува најголема заштеда на работните трошоци
  • Надворешната единица вади топлина од надворешниот воздух, дури и на -25°C
  • Управувач преку интернет (опционално): можност за контрола на внатрешната единица од било кое место со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет и можност за надгледување на потрошувачката на енергија
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTERMA LT – EHBH-CB (V)

  A++
  A++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTERMA LT – EHBH-CB (V)

  • Внатрешна ѕидна единица
  • Енергетски ефикасен систем само за греење,базиран на технологијата на топлотна пумпа воздух-вода
  • Совршено се вклопуваат во новоизградените, како и во куќи со идеална термичка изолација
  • Најдобра сезонска ефикасност, обезбедувајќи највисока заштеда на тековните трошоци А++
  • Флексибилна конфигурација во однос на топлинските предаватели-(грејните тела)
 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN ALTERMA LT – EHBX-CB

  A++
  A++
  0 out of 5

  DAIKIN ALTERMA LT – EHBX-CB

  • Внатрешна ѕидна единица
  • Енергетски ефикасен систем само за греење,базиран на технологијата на топлотна пумпа воздух-вода
  • Совршено се вклопуваат во новоизградените, како и во куќи со идеална термичка изолација
  • Најдобра сезонска ефикасност, обезбедувајќи највисока заштеда на тековните трошоци А++
  • Флексибилна конфигурација во однос на топлинските предаватели-(грејните тела)