fbpx

VRV - системи

VRV – системи

 • You've just added this product to the cart:

  DAIKIN VRV – двонасочна дупла касета за монтирање на плафон FXCQ-A

  0 out of 5

  DAIKIN VRV – двонасочна дупла касета за монтирање на плафон FXCQ-A

  • Дување во две насоки
  • Длабочината на сите единици е 620mm, идеално за тесни простори
  • Намалена потрошувачка на енергија благодарение на посебно развиениот разменувач на топлина со мала цевка, мотор на вентилатор и пумпа за одвод
  • Довод на свеж воздух вграден во истите системи со што се намалуваат трошоците за инсталација, затоа што не е потребна дополнителна вентилација
  • Оптимална удобност гарантирана со автоматско прилагодување на протокот на воздухот до потребното оптоварување
  • Достапни капацитети: 2,2 KW; 2,8 KW; 3,6 KW; 4,5 KW; 5,6 KW; 7,1 KW; 9,0 KW; 14,0 KW
 • You've just added this product to the cart:

  Daikin VRV IV - RYYQ-T/RXYQ-T(9)

  0 out of 5

  Daikin VRV IV – RYYQ-T/RXYQ-T(9)

  • Ги покрива сите потреби за топлотна  енергија на објектот преку една точка на контакт: прецизна контрола на температурата, вентилација, топла вода, клима комори и воздушни завеси Biddle.
  • Широк асортиман на внатрешни единици: можност за комбинација на VRV  и со стилски внатрешни единици (Daikin Emura, Nexura …)
  • Опфаќа VRV IV стандард  технологии: Променлива температура на разладното средство, постојано греење, конфигуратор за VRV, екран со 7 сегменти и компресори целосно со инвертори, топлински изменувач со 4 страни, PCB со ладење со разладно средство, нов мотор со вентилатор со еднонасочна струја
  • Достапно за греење само при неповратно поставување на терен
  • Ги содржи сите стандардни функции на VRV
 • You've just added this product to the cart:

  Daikin VRV IV - S серија RXYSQ-TY1/TV1

  0 out of 5

  Daikin VRV IV – S серија RXYSQ-TY1/TV1

  • Компактен и лесен дизајн со еден вентилатор, заштедува простор и лесен е за инсталирање
  • Широк спектар на внатрешни единици: можност за комбинирање на VRV единици или со стилски внатрешни единици (Daikin Emura, Nexura, …)
  • Единиците од VRV IV S – серијата имаат најдобра сезонска ефикасност во класата, затоа што имаат намалена потрошувачка на енергија и намалени трошоци.
  • Ги покрива сите потреби за тoплинска енергија  во даден објект преку: прецизна контрола на температурата, вентилација, клима комори и воздушни завеси Biddle
  • Единиците од VRV IV S – серијата на Daikin се идеални за инсталација на балкон или зад парапет затоа што се единици со дување однапред, со што се отстранува потребата од цевковод и се намалуваат трошоците за инсталирањe.
  • Вклучува VRV IV стандарди и технологии: Променлива темература на разладно средство
 • You've just added this product to the cart:

  Daikin VRV IV - со поврат на топлината - REYQ-T

  0 out of 5

  Daikin VRV IV – со поврат на топлината – REYQ-T

  Најдобро решение за ефикасност и удобност

  • Целосно интегрирано решение со поврат на  топлината – за максимална ефикасност
  • Ги покрива сите потреби затоплинска  енергија на  еден објектот преку една точка на контакт:- прецизна контрола на температурата, вентилација, топла вода, клима комори и воздушни завеси Biddle.
  • “ Бесплатно“ греење и топла вода преку поврат на  топлина
  • Совршена удобност за гости/потстанари преку истовремено ладење и греење
  • Опфаќа VRV IV стандард и технологии: Променлива температура на разладното средство, постојано греење, и конфигуратор за VRV, екран со 7 сегменти и компресори целосно со инвертори, топлински изменувач со 4 страни, PCB со ладење со разладно средство, нов инвертер мотор.
  • Оперативен опсег до -20°C за техничко ладење, како на пример, во сервер соби
  • Ги содржи сите стандардни функции на VRV