Деловни и големи објекти

Преземете контрола врз
удобноста и енергетските
трошоци на вашиот објект
Контактирајте нè Со решенијата за деловни и големи објекти на Daikin, значајно ќе ги намалите
работните трошоци со енергетски ефикасна климатизација.


Целосно решение за климатизација на вашиот објект

Од енергетски ефикасно греење и климатизирање, до нашиот Систем за управување со објекти, нудиме решенија за климатизација за вашите деловни и големи објекти. Научете повеќе за опциите што се достапни за вашиот објект.

  • Намалете ја загубата на тополиот и ладениот воздух од влезот со нашите Воздушни завеси Biddle и заштедете до 72% поврзувајќи ги со нашите топлотни пумпи наместо да ги приклучите во струја.
  • Паметните програми ја олеснуваат контролата на климатизацијата низ целиот објект и нашиот Систем за управување со објекти (BMS) ви дозволува да ги интегрирате и контролирате сите аспекти на вашиот објект (греење, ладење, струја, осветлување, лифтови итн.)
  • Уникатната рамна касетна единица беспрекорно се вклопува во спуштениот таван и нема да ја наруши работната концентрација со своето тивко работење.
  • Вдишувајте свеж и здрав воздух, без мувла и алергени.
  • Дозволете си високи тавани со инсталирање на подно греење.
  • Лесно вградете решенија за топла вода во кујни и тоалети.
  • Достојна инфраструктура што лади до -20°C за вашите серверски простории.
  • Интелигентното око го насочува протокот на воздух воздухот настрана од луѓе и автоматски ја поставува единицата во режим за заштеда на енергија или ја исклучува кога ќе забележи дека просторијата е празна.

Разните внатрешни емитери се дизајнирани да се вклопат беспрекорно во вашиот деловен објект.

Нашите тавански касети се направени да овозможат
оптимален проток на воздух во сите видови на мали и
големи простории, при што ослободуваат простор на
ѕидовите и подот. Со најголем асортиман на пазарот,
гарантираме совршено вклопување во објектот и
распоредот на ентериерот.

Погледнете ја нашата рамна касетна единица

Погледнете ја нашата касетна единица за дување во
сите насоки
Касетна единица
Скриените тавански единици се идеални за сите
типови на ентериер, поради тоа што беспрекорно се
вклопуваат секаде. Се инсталираат дискретно во
спуштени тавани,на тој начин што се видливи
само решетките од вентилацијата.
Скриена таванска единица
Нашите високоѕидни единици се светски признаени
за нивниот дизајн. Нивните мазни и елегантни изгледи
ја носат климатизацијата на повисоко ниво.
Со високоѕидна монтажа
Плафонските касети се дизајнирани да бидат
флексибилни. Ова е идеално решение за простории
што немаат спуштен таван или имаат ограничен
простор на подот. Поединечната контрола на
капаците и разните агли на дување го олеснуваат
уредувањето на секој ентериер.
Плафонска единица
Парапетните единици се идеални за соби со високи
тавани. Затоа што се блиску до подот, претставуваат
оптимално решение за греење и ладење на
ограничен простор.
Парапетна единица

Лесно надградете го или заменете го постоечкото решение за климатизација.

Единиците на Daikin се сметаат како „погодни за замена“. Со големи енергетски заштеди и минимални трошоци за инсталација, брзо ја враќате инвестиција.

Дизајнирани за брзи инсталации, нашите решенија за деловни и големи објекти ги користат постоечките цевки и електрична инсталација за да се намалат трошоците и неефикасното време. 

Флексибилните единици, како рамната касетна единица на Daikin, директно одговараат на стандардни тавански плочки за да ги намалат трошоците за инсталација.

Интелигентната функција Touch Manager е систем за управување со бизнис што се вградува во вашата опрема од трето лице.


Од мали канцеларии до големи облакодери

Без разлика дали проектот е голем или мал, нудиме решенија за греење и ладење што ќе одговараат на вашиот објект. Најдете го она што совршено ќе ви одговара со големината на објектот или потребите.


Дознајте повеќе

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions