Author - ICS Group

Оглас за вработување: Лимар за лимарско производство.

ИЦС ГРУП ДОО – Скопје e приватна компанија,овластен партнер  на Јапонскиот бренд DAIKIN  за Македонија, специјализирана за проектирање,продажба и изведба на системи за греење, ладење, климатизација и вентилација. Во моментов поради проширување на тимот во лимарскиот погон, имаме потреба од спремен и одговорен профил за работната позиција: ЛИМАР (за монтажа и производство) Потребни квалификации: За лимар во монтажа – Познавање на процесите во  лимарското работење – монтажа на каналски единици како и по потреба  работа во производствениот погонЗа лимар во производство – Познавање […]
Прочитај повеќе...

Штo треба да знаете пред да купите клима уред?

Најнапред треба да се одлучите колку простории сакате да загревате или ладите. Ако сте се  одлучиле само за една просторија (во тој случај ќе ви треба моносплит систем, доколку сакате да климатизирате неколку простории (во тој случај подобро решение е мултисплит систем). За да имате добар ефект на ладење и греење и беспрекорна штедливост и работа на системот, најдобро е при изборот да се одлучите за висококвалитетен клима уред бидејќи тие се сигурни, издржливи и имаат добра  енергетска ефикасност. Обезбедете добра […]
Прочитај повеќе...

Оглас за вработување: СЕРВИСЕР ЗА КЛИМИ, ТОПЛОТНИ ПУМПИ И VRV СИСТЕМИ (СО ИСКУСТВО)

ИЦС ГРУП ДОО – Скопје e приватна компанија,овластен партнер  на Јапонскиот бренд DAIKIN  за Македонија, специјализирана за проектирање,продажба и изведба на системи за греење, ладење, климатизација и вентилација. Во моментов поради проширување на тимот во лимарскиот погон, имаме потреба од спремен и одговорен профил за работната позиција: СЕРВИСЕР Цел на работното место: Сервисирање и одржување на клима уреди, топлотни пумпи, VRV системи и друга HVAC опрема. Квалификации: Со искуство Најмалку 3 години искуство работа како сервисер за клима уреди, топлотни пумпи, VRV и HVAC […]
Прочитај повеќе...

Оглас за вработување: МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР- ПРОЕКТЕН МЕНАЏЕР

ИЦС ГРУП ДОО – Скопје e приватна компанија,овластен партнер на Јапонскиот бренд DAIKIN за Македонија, специјализирана за проектирање,продажба и изведба на системи за греење, ладење, климатизација и вентилација. Во моментов поради проширување на тимот имаме потреба од стручен, амбициозен и одговорен профил за работната позиција: Машински инженер – Проектен менаџер Цел на работното место е: Планирање, организација и контрола на изведбата на проектите. Координација на активностите со сите вклучени сектори за оптимално задоволување на временските рокови усогласени со клиентот и реализација […]
Прочитај повеќе...

Daikin Altherma енергетско ефикасни топлински пумпи – ICS Group ви нуди паметни решенија за најниски сезонски и месечни трошоци за греење оваа зима!

DAIKIN како лидер на пазарот за топлински пумпи, секогаш се обидувал да биде предводник и иноватор на инвертер технологијата. Во последниве две-три години ги разви и доусоврши сите клучни компоненети на своите производи ,што резултираше со дизајнирање на нова серија на топлотна пумпа за домашна употреба.                                                                                                                                           Daikin Altherma не е само топлотна пумпа, туку и врвно инженерско решение, со која сте покриени во сите сезони. Вие во исто време ја враќате инвестицијата, додека вашиот дом е совршеното место за […]
Прочитај повеќе...

Оглас за вработување: Лимар за лимарски погон.

ИЦС ГРУП ДОО – Скопје e приватна компанија,овластен партнер  на Јапонскиот бренд DAIKIN  за Македонија, специјализирана за проектирање,продажба и изведба на системи за греење, ладење, климатизација и вентилација. Во моментов поради проширување на тимот во лимарскиот погон, имаме потреба од спремен и одговорен профил за работната позиција: ЛИМАР Потребни квалификации:      Познавање на процесите во  лимарското работење.     Вештини за работа со алат и машини.      Способност за комуникација при превземање на задачите, разјаснување на детали и сл.     Диплома од средно стручно или гимназиско образование. Искуство: Пожелно е кандидатите да […]
Прочитај повеќе...

Daikin премиум климатизери- за подобро искуство и совршен избор за ладење и греење.

Запознајте го премиум светот на Daikin. Кога станува збор за креирање на пријатна атмосфера во внатрешниот простор, клима уредите денес играат важна улога. Иако стандардните климатизери можеби се доволни за да се задоволат одредени критериуми за ладење и греење, сепак со напредокот на инвертер технологијата премиум моделите на Daikin поставија едно ново ниво и модернизација на ладењето и греењето. Daikin како лидер во индустријата на климатизација, нуди сегмент на премиум модели како Stylish, Emura и Ururu Sarara кои со сигурност […]
Прочитај повеќе...

Оглас за вработување: МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР – СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ПОНУДИ

ИЦС ГРУП ДОО – Скопје e приватна компанија,овластен партнер на Јапонскиот бренд DAIKIN за Македонија, специјализирана за проектирање,продажба и изведба на системи за греење, ладење, климатизација и вентилација. Во моментов поради проширување на тимот имаме потреба од стручен, амбициозен и одговорен профил за работната позиција: МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР – СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ПОНУДИ Цел на работното место e: Поттикнување на продажбата преку изработка на понуди, предмери и оптимални решенија во процесот на проектирање и изведба на системите за климатизација. Потребни квалификации: ВСС/ Машински факултет предност […]
Прочитај повеќе...

Daikin VRV 5 Heat Recovery систем – истовремено греење и ладење , со поврат на топлина.

Имаме мисија да создадеме стабилно наследство Суштината на нашето постоење е да создадеме безбедна, здрава и удобна околина во објектот преку врвната технологија на Daikin VRV 5 системите. Посветени сме да го елиминираме испуштањето CO2 целосно до крајот на 2050 година, па затоа работиме со нашите партнери и клиенти за да создадеме свет со поздрав внатрешен воздух и помало влијание врз околината. Приспособливост на Daikin VRV 5 Нашата флексибилна технологија со топлински пумпи може лесно да се приспособи во секој објект и на […]
Прочитај повеќе...

Производство на лимени канали за дистрибуција на воздух.

ICS Group е фирма специјализирана за проектирање, продажба и изведба на енергетско ефикасни системи за греење, ладење и вентилација .Во склоп на оваа дејност успешно  се специјализира и за производство на лимени канали кои се користат за дистрибуција на воздух.  Со имплементиран автоматизиран процес, гарантираме висок квалитет на своите производи. Каналите што се произведуваат се четвртасти и ги исполнуваат стандардите EN1505 и препораките на SMACNA стандардот. Изработка и материјали За изработката на своите производи, ICS Group користи висококвалитетен поцинкован лим со дебелина […]
Прочитај повеќе...

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions