Блог новости

Врати се кон Блог новости

Оглас за вработување: Раководител на продажба

ИЦС ГРУП ДОО – Скопје e приватна компанија,овластен партнер  на Јапонскиот бренд DAIKIN  за Македонија, специјализирана за проектирање,продажба и изведба на системи за греење, ладење, климатизација и вентилација. Во моментов поради проширување на тимот имаме потреба од стручен, амбициозен и одговорен профил за работната позиција:

Раководител на продажба

Цел на работното место e: Планирање и креирање на акциски план за унапредување на продажбата, преку проширување на базата на клиенти, остварување на таргетите за продажба, маркетинг активности и успешно менаџирање на вработените во тимот.

Потребни квалификации:
 • Високо образование, Машински факултет, Економски факултет или сроден факултет од областа Бизнис/ Економија.
 • Познавање од областа на истражување на пазари.
 • Активно користење на MS Office и интернет пребарувачи.
 • Возачка дозвола-Б категорија.
 • Активно користење на англиски јазик.

Искуство:

 • Работно искуство во продажба минимум 5 години, искуство со маркетинг минимум 1 година и минимум 3 години на раководна позиција.

Работни задачи и одговорности:

 • Анализа на пазарот и трендовите.
 • Предвидување, планирање , имплементација и евалуација на продажната стратегија.
 • Истажување и идентификување на нови можности за развој и ширење.
 • Планирање на целите и активностите на одделот, како и следење на реализацијата како и имплементацијата на процесите.
 • Планирање и организирање на работните задачи на вработените од тимот.
 • Развој и реализација на маркетинг активностите.
 • Буџетирање и подготовка на месечни, квартални и годишни финансиски извештаи.

Вештини и способности:

 • Способност за дефинирање SMART цели.
 • Лидерски способности.
 • Способност за работа под притисок и запазување на рокови.
 • Способност за тимска работа со акцент врз постојано унапредување на работата на тимот.
 • Способност за решавање на проблеми и носење одлуки.
 • Способност за следење на новитети и постојано учење.
 • Аналитички способности.
 • Способност за преговарање.
 • Вештини за влијание.

Ние нудиме:

 • Конкурентни месечни примања.
 • Работа со најквалитени брендови.
 • Програми за личен и професионален развој.
 • Работна атмосфера каде задоволството на вработените е клучна вредност.
 • Дополнително приватно здравствено осигурување.
 • Пакет на бонусирање и наградување според учинок.

Работната позиција е во Скопје, со работно време од 08:00 – 16:00 часот, од понеделник до петок. Сите заинтересирани кандидати своето  CV може да го  испратат на следнава e-mail  адреса  ivona@icsgroup.mk

Сподели ја оваа новост

Врати се кон Блог новости

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions