Блог новости

Врати се кон Блог новости

Со новите Daikin прочистувачи на воздух MC55W и MCK55W, до здрава и чиста средина во вашиот дом

Три чекори кои ги разградуваат штетните соединенија

1

Моќно всмукување

Прочистувањена воздух од три правци.

2

Ефикасно се собира прашина

Со помош на електостатски ХЕПА филтер апсорбра прашина и ја разградува.

Asset 9

3

Разградување

Користејки ja Daikin Стример технологија, со оксидација се распаѓаат штетните соединенија фатени од филтерот.

Симболoт стример се состои од три букви С

CLASH: Филтерот за прашина ги фаќа супстанциите од штетнте гасови, а Streamer-от ги распаѓа со оксидација.

CYCLE: Филтерот за дезодорирање апсорбира и распаѓа непријатни мириси. Благодареније на неговата регенеративна способност, нема потреба во одредени временски периоди да се менува дезодорирачкиот филтер како што е случај со другите модели на прочистувачи кои користат филтри со активен јаглен

CLEAN: Ги одстранува бактериите од филтерот за прашина.

> Механизам на разградување со помош на стример

Стримерот емитува електрони со голема брзина.

Eлекторните се удираат и се мешаат со азотот и и така настануваат четири елементи кои обезбедуваат енергија за разградување

1. ЕЛЕКТРОСТАТСКИ ХЕПА филтер со високи перформанси, апсорбира ситни честички прашина.

Отстранува 99% од честичките, со големина од 0.1μm дo 2.5μm*8

Филтерот ефикасно ја собира прашината со помош на електорстатичка сила. Не е склон кон запушување како обичниот ХЕПА филтер, кој ги фаќа честиците само со помош на мрежа.

Како резултат на тоа низ филтерот може да помине голема количина на воздух.

Филтерот може да обработи поголема количина на воздух.

Електростатички HEPA филтер

во однос на

Oбичен филтер

Отстранува 99,97% од фините честички од 0,3μm.
Влакната на филтерот се со статички електрицитет и ефикасно ги собираат честичките.
Не се запушува лесно,што значи има помал пад на притисок.

Затоа што ги фаќа чстичките со помош на мрежа, потребно е да се направи ситна мрежа, што ја зголемува можноста од брзо затнување на филтерот  и предизвикување на висок притисок.

Компактен, ефекасен и тивок благодарение на новата иновативна форма и дизајн

Силно и моќно развлажување кое штити од сув воздух и вируси

 • Ја штити кожата, грлото и ноздрвите од сушење.
 • Одржува удобно ниво на влажност во просторијата (40 до 60% релативна влажност)
 • Стримерот елиминира бактерии на филтерот за развлажување.

Ururu МCK55W прочистувач и овлажнувач

Daikin Ururu прочистувачот го навлажнува воздухот и го ублажува ефектот на сув воздух. Доволно е, од време на време да се наполни резервоарот и уредот ќе го навлажни воздухот од просторијата со капацитет од 500 ml/h.

Оваа корисна и иновативна функција на овлажнување, на јапонски “Ururu – e овозможена благодарение на интегрираниот резервоар,тркалото за вода и филтерот за испарување.

Прочистувач на воздух MC55W

Компактен, ефикасен и тивок, благодарение на новиот и иновативен дизајн

Daikin прочистувачот MC55W е доволно мал, што може да се постави на работно биро, а доволно моќен да отстрани 99,9%  прав, полен, чад, непријатни мириси, мувла и влакна од домашни миленичиња. Овозможува  трократна детекција на прав, PM2.5 и непријатни мириси.

Функции

› Деодорирачки филтер
Апсорбира непријатни мириси и нема потреба од менување.

› Eлектростатички ХЕПА филтер
Eфикасно фаќа прав и загадувачи. Отстранува 99,97%од ситните честички со големина од 0,3μm.

› Режим Anti – Pollen
Со префрлувањето од нормален и низок проток на воздух, се создава умрена турбуленција, што го фаќа поленот уште пред да падне на подот.

› Streamer
Оваа функција брзо ги отстранува непријатните мириси и алергени, благодарение на големата брзина на електороните, кои имаат моќ на оксидација.

› Сензор за прашина, PM2.5 и непријатни мириси.
Прашина, честички PM2.5 и непријатни мириси се детектираат во уредот и покажува ниво на нивно присуство.

› Заштита за деца
Функција која не дозволува деца да го користат уредот.

› Режим Power-saving
Во овој режим вентилаторот автоматски се префрла помеѓу поставките за тивок и низок. Потрошувачката и буката се намалуваат. Овој режим се препорачува за време на спиење.

› Режим – Auto Fan
Прилагодување на вентилаторот (Quiet, Low, Standard, High) автоматски се прилагодува во зависност од загадувањето на воздухот и влажноста (кога е во режим на овлажнување е активен). Капацитетот на прочистување се зголемува така што и брзината на проток на воздух расте.

› Подесување на дисплеј
Можно е подесување на нивото на осетливост на индикаторот.

› Јонизација
Јонизирачка плазма технологија испушта јони во воздухот кои се мешаат со воздухот и се формираат акивни компоненти како што се радикали на ОН со висока оксидирачка моќ.

› Пред – филтер
Се користи за фаќање на големи честички од прашина, бактерии и алергени, кои се одстрануваат со помош на филтерот.

› Ниски трошоци за одржување
Daikin ХЕПА филтерoт е со проценет век на траење од 10 години, по утврдени JEM тестирања во Јапонија.

› Четири брзини на вентилатор*
Брзината на вентлаторот се овозможува во четири чекори.

› Честици PM2.5
Елиминира 99% честички од 0.1-2.5μm.

СЕРТИФИКАТИ ЗА ПОТВРДА НА КВАЛИТЕТ

– ЕCARF   (European Centre for Allergy Research Foundation) https://ecarf-siegel.org/en/products/mc55wvm

The British Allergy Foundation

 • You've just added this product to the cart:

  Прочистувач MCK55W

  0 out of 5

  Прочистувач MCK55W

  • Прочистување и навлажнување на воздухот во еден уред
  • Прочистувачот на воздух MCK55W, со елегантен и компактен дизајн, гарантира чист воздух благодарение на плазма- јонизирачкото празнење и Flash Streamer технологијата
  • Високо ефикасен електростатски “HEPA” филтер
  • Филтер за дезодоризација на мириси (Катализатор за отстранување на непријатни и штетни мириси)
  • Отстранување на PM 2.5
  • отстранување на: прашина, полен, бактерии, вируси, чад од цигари, намалување на непријатни миризби
  • Moќен усис на воздух, а исклучителен тивок режим на работа
  • Применлива површинa: 82m2
  • Димензии (вxшxд): 700 x 270 x 270 mm
  • Прочистување на воздух (во turbo мод): 330m3/h
  • Навлажнување на воздух (во turbo мод): 330m3/h
  • Тежина: 9,5 kg
  • Тивок мод на работа – 19dBa  за прочистување на воздухот
  • Тивок мода на работа – 25dBa за навлажнување на воздухот
  32.069,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)
 • You've just added this product to the cart:

  Прочистувач MC55W

  0 out of 5

  Прочистувач MC55W

  • Прочистувачот на воздух MC55W, со елегантен и компактен дизајн, гарантира чист воздух благодарение на плазма- јонизирачкото празнење и  уникатната Flash Streamer технологија на Daikin
  • Моќно прочистување на воздухот со DAIKIN STREAMER технологија
  • Електростатски “HEPA” филтер
  • Филтер за дезодоризација на мириси (Катализатор за дезодорирање)
  • Отстранување на PM честички 2.5
  • Отстранување на: прашина, полен, бактерии, вируси, чад од цигари, намалување на непијатни миризби
  • Применлива површинa: 82m2
  • Димензии (вxшxд): 500 x 270 x 270 mm
  • Прочистување на воздух (во turbo мод): 330m3/h
  • Тежина: 6,8kg
  • Тивок мод на работа до 19dBa
  27.049,00 ден. (со вклучено 18% ДДВ)

Сподели ја оваа новост

Напишете коментар

Врати се кон Блог новости

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions