fbpx

Блог новости

Врати се кон Блог новости

СУБВЕНЦИИ ДО 20% ЗА ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ ПРОИЗВОДИ! МОЖНОСТ КОЈА НЕ СЕ ПРОПУШТА!

СУБВЕНЦИИ ДО 20% ЗА ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ ПРОИЗВОДИ! МОЖНОСТ КОЈА НЕ СЕ ПРОПУШТА!

Програмата за Финансирање на Зелената Економија (GEFF) на Европската Банка за Обнова и Развој, обезбедува финансии за домаќинствата кои ќе набават високо-енергетски ефикасни ситеми   од палетата на производи на  DAIKIN од ИЦС ГРУП и  кои се  со соодветни сертификати за квалитет. Финансирањето со GEFF се одвива преку локалните финансиски институции (Охридска Банка/Шпаркасе Банка) кои ја користат кредитната линија да ги финансираат заемобарателите, по поволни каматни стапки.

Кои се придобивките од GEFF?

Успешно имплементирани и потврдени проекти се прифатливи за инвестициски грантови од 15% до 20% од прифатливите трошоци за проекти во индивидуални станови или куќи.

Упатство за аплицирање:

ЧЕКОР1 – Избирање на соодветна технологија

  • Дојдете во нашите простории (Скопјанка и Сити Мол).
  • Вработени во ИЦС ГРУП ќе Ви помогнат да ја одберете соодветната Daikin технологија која е во листата за субвенционирање, од GEFF програмата,
  • Добијте профактура од нашата компанија за избраната опрема и сертификат за прифатливост.
 

ЧЕКОР2  – Пополнување на апликација

  • Носење на профактурата и сертификатот во банката партнер.
  • Се пополнува формулар. Банката прави проценка и доколку проценката е позитивна се одобрува финансирање при купување.
  • Трошоците за аплицирање ги превзема ИЦС ГРУП.

  ЧЕКОР3 – Инсталација на технологија

  • ИЦС ГРУП ќе Ви обезбеди фактура и доказ – потврда за инсталираната опрема.
 

ЧЕКОР4  Потврда и плаќање на поттик

  • Однесете ја фактурата и потврдата за инсталација во банка. По успешната потврда банката ќе го исплати финансискиот поттик на вашата сметка, во вредност од 15-20 % од целокупната инвестиција. Во рок од 45 дена. ЗАГАРАНТИРАН ПОВРАТ НА СРЕДСТВАТА!
  • За повеќе информации ви стоиме на располагање.
 

Контакт телефон: 02 511 54 24 076 344 728

Е-mail:  info@icsgroup.mk

Сподели ја оваа новост

Напишете коментар

Врати се кон Блог новости