ICSGroup активности

Daikin Altherma енергетско ефикасни топлински пумпи – ICS Group ви нуди паметни решенија за најниски сезонски и месечни трошоци за греење оваа зима!

DAIKIN како лидер на пазарот за топлински пумпи, секогаш се обидувал да биде предводник и иноватор на инвертер технологијата. Во последниве две-три години ги разви и доусоврши сите клучни компоненети на своите производи ,што резултираше со дизајнирање на нова серија на топлотна пумпа за домашна употреба.                                                                                                                                           Daikin Altherma не е само топлотна пумпа, туку и врвно инженерско решение, со која сте покриени во сите сезони. Вие во исто време ја враќате инвестицијата, додека вашиот дом е совршеното место за […]
Прочитај повеќе...

Daikin премиум климатизери- за подобро искуство и совршен избор за ладење и греење.

Запознајте го премиум светот на Daikin. Кога станува збор за креирање на пријатна атмосфера во внатрешниот простор, клима уредите денес играат важна улога. Иако стандардните климатизери можеби се доволни за да се задоволат одредени критериуми за ладење и греење, сепак со напредокот на инвертер технологијата премиум моделите на Daikin поставија едно ново ниво и модернизација на ладењето и греењето. Daikin како лидер во индустријата на климатизација, нуди сегмент на премиум модели како Stylish, Emura и Ururu Sarara кои со сигурност […]
Прочитај повеќе...

Daikin VRV 5 Heat Recovery систем – истовремено греење и ладење , со поврат на топлина.

Имаме мисија да создадеме стабилно наследство Суштината на нашето постоење е да создадеме безбедна, здрава и удобна околина во објектот преку врвната технологија на Daikin VRV 5 системите. Посветени сме да го елиминираме испуштањето CO2 целосно до крајот на 2050 година, па затоа работиме со нашите партнери и клиенти за да создадеме свет со поздрав внатрешен воздух и помало влијание врз околината. Приспособливост на Daikin VRV 5 Нашата флексибилна технологија со топлински пумпи може лесно да се приспособи во секој објект и на […]
Прочитај повеќе...

Производство на лимени канали за дистрибуција на воздух.

ICS Group е фирма специјализирана за проектирање, продажба и изведба на енергетско ефикасни системи за греење, ладење и вентилација .Во склоп на оваа дејност успешно  се специјализира и за производство на лимени канали кои се користат за дистрибуција на воздух.  Со имплементиран автоматизиран процес, гарантираме висок квалитет на своите производи. Каналите што се произведуваат се четвртасти и ги исполнуваат стандардите EN1505 и препораките на SMACNA стандардот. Изработка и материјали За изработката на своите производи, ICS Group користи висококвалитетен поцинкован лим со дебелина […]
Прочитај повеќе...

Daikin VRV – НАЈДОБРОТО ЗА ВАШИОТ БИЗНИС

Вообичаено, многу индустриски и комерцијални објекти денес зависат од неколку посебни системи за греење, ладење, топла вода, воздушни завеси, вентилација и чист воздух. Резултатот е голема потрошувачка на енергија и финансии. За да се обезбеди поголема енергетска и финансиска заштеда, Daikin ја разви VRV технологијата – (Variable Refrigerant Volume) која е добрa алтернатива и оргинално решение со кое може да се управува и контролира до 70% од вкупната потрошувачката на енергијата во зградите. Daikin VRV – единствен систем за *Забелешка: Со интегрираниот Daikin VRV […]
Прочитај повеќе...

DAIKIN SKY AIR – ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА КЛИМАТИЗАЦИЈА, ИДЕАЛЕН ЗА МАЛИ И СРЕДНО ГОЛЕМИ КОМЕРЦИЈАЛНИ ОБЈЕКТИ

Daikin Sky Air – еден систем што овозможува истовремено греење, ладење, вентилација и прочистување на воздухот ,наменет за мали и средно големи комерцијални објекти: дата центри ,сервер сали, бутици,мали продавници ,канцеларии ,ресторани и спортски сали. Daikin Sky Air е првиот Европски комерцијален систем за ладење и греење со R-32 фреон и со највисока сезонска енергетска ефикасност (SEER до 8,02) во оваа класа на производи. Решенијата за климатизација со овие системи се реализираат со избор на  три модели надворешни единици и голем […]
Прочитај повеќе...

DAIKIN ги наградува своите корисници

Учествувајте на нашата онлајн анкета – вашето мислење ни значи! Постојано се стремиме да ги понудиме најдобрите производи и услуги, а вашите коментари ни се неопходни за постојано да се усовршуваме. Споделете го вашето искуство пополнувајќи ја нашата кратка онлајн анкета, и бидете потенцијален добитник на еден од од двата Apple Ipad таблети!Учествувајте сега:   www.daikin.mk/mk_mk/csi.html
Прочитај повеќе...

STAND By Me – ДОЛГОРОЧНА ГРИЖА ЗА ВАШИОТ DAIKIN УРЕД

STAND By Mе e DAIKIN интернет платформа со која се овозможува поврзување на: крајните купувачиDaikin сертифицираните партнери (продавачите и сервисерите ) иDaikin централата              Бенефити од  Stand By Me: Бесплатна продолжена гаранција на резервни делови до 5 години […]
Прочитај повеќе...

ИЦС ГРУП ДОО се стекна со сертификатот„Фер со потрошувачот“

ИЦС ГРУП ДОО Скопје се стекна со сертификат “ФЕР со потрошувачот”, кој го доделува Организацијата на потрошувачите на Македонија врз доброволна основа. Доделувањето на сертификатот претставува потврда дека ИЦС ГРУП ДОО Скопје е ориентирана кон почитување на правата на потрошувачите и дека посветено се грижи за задоволството на потрошувачите во сите области на делување. „Задоволство ни е да го поздравиме пристапувањето на ИЦС ГРУП ДОО Скопје кон процесот на сертификација. Тоа  значи дека компанијата во сите наведени области ги исполнила […]
Прочитај повеќе...

ЗОШТО DAIKIN КЛИМА УРЕДИ ЗА ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ?

Зошто да го изберете сплит системот на Daikin? Од своето формирање во 1924 година Daikin од Јапонија започна со производство на системи за климатизација и оттогаш па до денес,во своето скоро-сто годишно постоење успешно ја развива својата производна линија и ги подобрува нивните перформанси за да го олесни греењето и ладењето во секој дом, со НАЈНИСКА ПОТРОШУВАЧКА на електрична енергија.Како иноватор на инвертер технологијата,на фреонот R-32 и уште на многу други иновации од полето на климатизацијата,со право денес Daikin важи […]
Прочитај повеќе...

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions