Блог новости

Врати се кон Блог новости

Daikin премиум климатизери- за подобро искуство и совршен избор за ладење и греење.

Запознајте го премиум светот на Daikin.

Кога станува збор за креирање на пријатна атмосфера во внатрешниот простор, клима уредите денес играат важна улога. Иако стандардните климатизери можеби се доволни за да се задоволат одредени критериуми за ладење и греење, сепак со напредокот на инвертер технологијата премиум моделите на Daikin поставија едно ново ниво и модернизација на ладењето и греењето.

Daikin како лидер во индустријата на климатизација, нуди сегмент на премиум модели како Stylish, Emura и Ururu Sarara кои со сигурност ќе Ви обезбедат идеален комфор, ефикасност и исклучително висока економичност.

Премиум палетата на Daikin:

Stylish

Daikin Stylish климa уредите ги спојува иновативната технологија со современата естетика, правејќи го идеален избор за модерните домови. Еве зошто ги надминува стандардните клима уреди:

Достапни бои:

а) Паметно ладење: Серијата Stylish користи напредна Daikin инвертер технологија, што гарантира прецизна контрола на температурата и енергетската ефикасност.

Тоа го прилагодува капацитетот на ладење и греење врз основа на условите во просторијата, минимизирајќи ја потрошувачката на енергија и намалувајќи ги трошоците за електрична енергија.

б) Тивко работење: Бучавата може да ги наруши вашите моменти на мир, особено ноќе или додека работите, но Stylish клима уредот се истакнува со ниско ниво на бучава, обезбедувајќи спокојна и удобна атмосфера.

в) Прочистување на воздухот: Опремен со технологија за прочистување на воздухот, серијата Stylish ги елиминира воздушните алергени, бактерии и непријатни миризби, обезбедувајќи почист и поубав воздух за вас и вашето семејство.

Emura

Daikin Emura клима уредите ви овозможуваат беспрекорен спој од елегантен дизајн, инженерско совршенство и функционалност со најнова технологија со што ја подобрува естетиката на вашиот дом, заокружени со надворешен дизајн на панел од сребрена, мат бела и мат црна боја.

Достапни бои:

а) Минималистички дизајн: Серијата Emura се вклопува хармонично со било каков интериерен декор. Нивните елегантни панелни дизајни, достапни во различни бои, додаваат елегантен и модернистички декор на вашиот простор за живеење.

б) Паметни карактеристики:

 – Coanda ефектот го оптимизира протокот на воздух и овозможува подобра распределба на температурата низ целата просторија.

– Flash Streamer технологијата во комбинација со титаниум апатитскиот филтер и сребрениот филтер овозможуваат чист воздух во просторијата и уништуваат до 99% од алергените и несаканите мириси.

– Интелигентниот термички сензор ја одредува моменталната собна температура и рамномерно го распределува воздухот низ просторијата во областите на кои им е потребен.

в) Подобрена удобност: Со карактеристики како тродимензионален поток на воздух и паметно око, серијата Emura гарантира еднакво ладење во целата просторија.

Исто така, детектира присуство на луѓе и го насочува протокот на воздух подалеку од зоните со присуство, спречувајќи ги непријатностите предизвикани од директни протоци на воздух.

Ururu Sarara

Daikin Ururu Sarara клима уредите ја надминуваат удобноста и иновативноста на сосема ново ниво. Ururu Sarara е единствена по својата функцијоналност, опремена со најдобра технологија за климатизација, прочистување на воздухот, навлажнување, одвлажнување и снабдување со свеж воздух. Еве зошто се истакнува во споредба со обичните климатизери:

а) Контрола на влажноста: Серијата Ururu Sarara овозможува контрола на влажноста, обезбедувајќи пријатна атмосфера во суви простори и отстранување на прекомерната влага во влажни услови. Оваа карактеристика ја зголемува удобноста и помага да се одржат оптималните нивоа на влажност во вашиот простор.

б) Самочистење: Ururu Sarara моделот има специјален филтер кој ги отстранува честичките од прашина во воздухот, додека интегрираната четка редовно и автоматски го чисти филтерот елиминирајќи ја потребата од рачно чистење.

в) Прилагодлив проток на воздух: Со комбинација на вертикално и хоризонтално автоматско движење на на клапите, циркулира топол и ладен воздух до краевите на секоја просторија.

Исто така, сензорите за движење следат 2 или 3 насоки и автоматски го пренасочуваат протокот на воздух во насока каде што не се открива движење за зголемена удобност.

Премиум бренд за премиум квалитет.

Кога станува збор за климатизација, премиум моделите на Daikin како Stylish, Emura и Ururu Sarara ги надминуваат стандардните клима уреди во поглед на дизајн, технологија и карактеристики што ја подобруваат удобноста во вашиот дом. Овие иновативни клима уреди не само што обезбедуваат прецизна контрола на температурата, туку и ја подобруваат енергетска ефикасност во вашиот дом. Одберете ги премиум климатизерите на Daikin и подобрете го вашето искуство за ладење и греење, уживајќи во оптимална удобност, намалувајќи ја потрошувачката на енергија и создавајќи поубава внатрешна средина за вас и вашето семејство.

Сподели ја оваа новост

Врати се кон Блог новости

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions