Блог новости

Врати се кон Блог новости

Daikin Altherma енергетско ефикасни топлински пумпи – ICS Group ви нуди паметни решенија за најниски сезонски и месечни трошоци за греење оваа зима!

DAIKIN како лидер на пазарот за топлински пумпи, секогаш се обидувал да биде предводник и иноватор на инвертер технологијата. Во последниве две-три години ги разви и доусоврши сите клучни компоненети на своите производи ,што резултираше со дизајнирање на нова серија на топлотна пумпа за домашна употреба.                                                                                                                                           Daikin Altherma не е само топлотна пумпа, туку и врвно инженерско решение, со која сте покриени во сите сезони. Вие во исто време ја враќате инвестицијата, додека вашиот дом е совршеното место за живеење. Иновативен изглед, одлични функционалности и моќ да одржува идеална температура.

Видови на Daikin Altherma и решенија за вашиот дом.

Daikin Altherma топлинските пумпи од типот воздух –вода се поделени на нискотемпературни и високотемпературни топлински пумпи, во зависност од тоа дали пумпите  се наменети за новоизградени или за реновирани објекти.

Разлика помеѓу високотемпературни и нискотемпературни топлотни пумпи?

Ниската или високата температура се однесува на температурата на излезната вода која ја создава пумпата, а се пренесува до грејните тела во просторот.

Нискотемпертурните топлински пумпи главно се дизајнирани за системи на кои што не им е потребна температура на вода повисока од 45℃, како што се конвектори на топлина или подно греење, додека високотемпературните топлински пумпи се дизајнирани за постари радијатори на кои што понекогаш им е потребна температура на вода до 70℃.

Note: Трошоците за дадените квадратури се предвидени и пресметани за куќи со одлична изолација и енергетско-ефиксни термопан прозори. Истите тие можат да бидат пониски доколку се работи за стан со добра изолација.

Зелен кредит за енергетско ефикасен дом.

Доколку се одлучите да инвестирате во топлинска пума на Daikin од ICS Group добивате 20% попуст и преку програмата GEFF, овозможена од Европска Банка, можете да вратите до 20% од вашата инвестиција.

Целта на оваа програма е да се подигне свеста за живот во здрава животна средина со користење на енергетско ефикасни системи, како ште се системите на Daikin, кој ѓи намалуваат CO2 емисиите.

За повеќе информации контактирајте го стучниот тим на ICS Group

Продажен салон – i-Showroom:

бул.Илинден бр.160/1, Карпош
Тел. (02) 30 84 465 / 076 / 344-728
e-mail: i-showroom@icsgroup.mk

Дирекција:
Ул. 164 бр.46а,1000 Скопје, МАКЕДОНИЈА
Тел: (02) 3109 949
e-mail: info@icsgroup.mk

www.icsgroup.mk

Сподели ја оваа новост

Врати се кон Блог новости

0

ICS GROUP – Intelligent Climate Solutions